Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2012 - Anul XVII, nr. 270 (5175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu spune că la Craiova un sondaj arată că 98% din părinţi ar alege grădiniţa, nu clasa zero

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, afirmă că la nivel naţional se face un sondaj în rândul părinţilor care au copii în grupa mare şi al părinţilor elevilor din clasa pregătitoare, iar la Craiova acţiunea s-a încheiat recent şi s-a constatat că 98 la sută "au optat pentru grădiniţe".

Ecaterina Andronescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Prefectura Arad, că se face un sondaj în rândul părinţilor, la nivel naţional, iar la Craiova acesta s-a încheiat deja, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La Craiova s-a făcut un sondaj la care au răspuns părinţii care au acum copii în grupa mare şi părinţii elevilor din clasa pregătitoare, iar 98 la sută au optat pentru grădiniţe. Poate nu va fi acest procent în toată ţara, vă dau acest exemplu pentru că acolo s-a finalizat această evaluare", a afirmat ministrul Educaţiei.

Andronescu a spus că "există inconveniente legate de introducerea clasei pregătitoare".

"De exemplu, în curtea şcolii care are şi copii de cinci ani şi elevi mari, de 17 sau 18 ani, nu e tocmai o situaţie fericită această asociere între vârste atât de diferite. Pe de altă parte, nu toate şcolile au reuşit să-şi adapteze grupurile sanitare pentru cei mici", a declarat Ecaterina Andronescu.

Potrivit sursei citate, "cert este că cei care sunt acum în clasa pregătitoare vor merge mai departe cu acelaşi învăţător şi în acelaşi loc".

"Această clasă pregătitoare va rămâne ca prima etapă în învăţământul obligatoriu. Dacă se va desfăşura în grădiniţă sau în şcoală, asta nu contează şi nu afectează cadrele didactice", a spus ministrul.

În eventualitatea în care clasa zero va fi mutată în grădiniţe, mobilierul cumpărat în această vară şi mijloacele didactice vor fi transferate şi ele.

Andronescu a spus că trebuie schimbat şi modul în care sunt înscrişi copiii în clasa pregătitoare, "pentru că nu e corect să nu-i dai dreptul părintelui să aleagă şcoala pe care o consideră cea mai potrivită pentru copil".

Ministrul a afirmat că, după introducerea acestei clase, 6.000 de elevi învaţă în spaţii inadecvate, precum săli de sport, laboratoare sau cancelarii transformate în săli de cursuri.

"Există şi alte spaţii improvizate care i-au obligat pe elevii din clasele mari - adică vreo 3.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a învaţă ei în clase inadecvate - să facă loc celor mici", a conchis Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, în septembrie, referitor la clasa pregătitoare, că după primul semestru se va face o analiză "cu puncte tari şi puncte slabe", pentru a se decide dacă această clasă rămâne la şcoală sau revine la grădiniţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu spune că la Craiova un sondaj arată că 98% din părinţi ar alege grădiniţa, nu clasa zero.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu spune că la Craiova un sondaj arată că 98% din părinţi ar alege grădiniţa, nu clasa zero0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei