Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte luni, la ora 15.00

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului pentru citirea deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie se va întruni luni, la ora 15.00.

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, că propunerea PDL ca plenul reunit să aibă loc vineri a fost respinsă.

El a precizat că s-a decis ca şedinţa să aibă loc luni, la ora 15.00, pentru ca parlamentarii să aibă timp să vină în Bucureşti, pentru ca cvorumul de lucru să fie îndeplinit.

Zgonea a precizat că motivul pentru care a fost stabilită şedinţa extraordinară pentru ziua de luni a fost aceea că mulţi dintre parlamentari sunt fie în străinătate, fie în teritoriu în concediu.

"Chiar şi o parte dintre colegii de la PDL au acceptat că este cea mai bună soluţie, a fost propunerea pentru luni la ora 15 sesiune extraordinară, la ora 14 grupuri parlamentare. După ora 15, după închiderea şedinţei, care este una formală, liderii grupurilor parlamentare se vor reuni într-o şedinţă cu preşedinţii celor două Camere pentru a discuta despre noua sesiune parlamentară şi să găsim o soluţie pentru a construi împreună o singură propunere pentru Avocatul Poporului", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Zgonea a mai precizat că toţi liderii de grupuri parlamentare au susţinut că pentru ziua de luni va exista o mobilizare pentru a fi prezenţi majoritatea parlamentarilor la şedinţa de plen.

"Eu cred că vor fi mai mult decât 50% plus unu parlamentari prezenţi la şedinţa de luni la ora 15", a mai spus Zgonea.

El a fost întrebat dacă preşedintele suspendat, Traian Băsescu, va fi invitat la şedinţa de luni. "Nu este obligatorie, nu are nici o legătură cu prezenţa domnului preşedinte Traian Băsescu (...) În momentul în care se citeşte hotărârea Curţii Constituţionale nu este obligatorie prezenţa preşedintelui suspendat sau a preşedintelui interimar", a explicat Zgonea.

De asemenea, Zgonea a menţionat că, în opinia sa, de la momentul citirii deciziei Curţii în plenul celor două Camere ale Parlamentului ar putea dura circa o oră până când documentul să fie publicat în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu să revină oficial în poziţia de şef al statului.

Şedinţa Birourilor Permanente de ieri a durat mai puţin de 30 de minute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte luni, la ora 15.00.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte luni, la ora 15.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei