Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parchetul instanţei supreme are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot la referendum

Parchetul instanţei supreme are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot la referendumul din 29 iulie, fiind ridicate copii de pe documente de la CC, AEP, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, BEC, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie şi Direcţia Generală de Paşapoarte.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza aflată pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, în legătură cu listele electorale permanente şi listele electorale suplimentare utilizate la referendumul din 29 iulie 2012, au fost ridicate de la Curtea Constituţională (CC) "copiile proceselor verbale, pe suport de hârtie, de la toate secţiile de votare înfiinţate în vederea referendumului naţional din data de 29.07.2012", se arată într-un comunicat de presă de ieri al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cadrul probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorală Permanentă, precum şi de la societatea comercială desemnată să realizeze procedurile tehnice copiile de pe listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, folosite la referendum.

Totodată, au mai fost ridicate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date copiile listelor electorale care au fost puse la dispoziţia autorităţilor publice locale, aşa cum s-a stabilit prin Hotărârile de Guvern nr. 682 şi 683 din 7 iulie 2012 (lista electorală permanentă în format electronic).

Procurorii au mai ridicat de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Biroul Electoral Central situaţia statistică la nivel naţional privind repartizarea pe secţii de votare a celor 18.292.514 alegători înscrişi în copiile listelor electorale permanente (centralizator număr de persoane înscrise pe listele electorale permanente, fiecare secţie de votare) - pe suport optic (electronic) şi pe suport hârtie, cu menţiunea ",conform cu originalul".

De la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a fost solicitată situaţia numerică defalcată pe ani, începând cu anul înfiinţării instituţiei (2002) şi până la data de 8 august 2012, a persoanelor cărora li s-a acordat cetăţenia română potrivit dispoziţiilor articolului 8 din Legea 21/1991, a persoanelor care au redobândit cetăţenia română potrivit articolelor 10 şi 11 şi a persoanelor care au renunţat la cetăţenia română conform articolului 27.

Copiile documentelor ridicate pe suport de hârtie de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie sunt: cererile de renunţare la cetăţenia română publicate în Monitorul Oficial; cererile de renunţare la cetăţenia română aprobate prin Ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie în perioada 2010-2012; lista adeverinţelor de pierdere a cetăţeniei române eliberate de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie; lista persoanelor care au redobândit ulterior, la cerere, cetăţenia română.

În cadrul cercetărilor efectuate în cauză, au fost, de asemenea, ridicate de la Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în format electronic şi pe suport optic, datele de identificare ale cetăţenilor români care şi-au stabilit domiciliul în străinătate.

Totodată, în dosarul privind referendumul, ieri a fost audiat în calitate de martor fostul ministru al Internelor Ioan Rus.

Parchetul instanţei supreme a precizat că în această cauză au fost audiaţi chestorul de poliţie Constantin Manoloiu, director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, şi Ioan Nicolae Căbulea, secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Totodată, în 10 august, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de deputatul Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administraţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, se mai arată în comunicatul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parchetul instanţei supreme are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot la referendum.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parchetul instanţei supreme are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot la referendum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei