Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gordon către Antonescu: Guvernul SUA, preocupat de evoluţiile din România

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american, Hillary Clinton, a fost primit, ieri, la Cotroceni, de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, oficialul american spunându-i acestuia că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România.

La începutul întâlnirii, Anrtonescu şi Gordon au dat mâna. Dialogul dintre aceştia s-a desfăşurat în limba engleză.

Oficialul american i-a transmis preşedintelui interimar că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România, în condiţiile în care SUA privesc România ca pe un prieten şi partener.

Oficialul american a declarat că urmează să facă o declaraţie de presă în care să îşi exprime punctele de vedere rezultate după întâlnirile cu oficialii români. Gordon nu a precizat unde şi când vor avea loc aceste declaraţii.

Crin Antonescu i-a spus oficialului american la începutul întâlnirii că se bucură de venirea acestuia la Bucureşti. "Mă bucur că aţi venit şi avem această discuţie pentru clarificări. Avem o situaţie aici în România, o situaţie politică", i-a spus Antonescu lui Gordon, în limba engleză.

Preşedintele interimar i-a prezentat apoi acestuia delegaţia română prezentă, formată din ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate Gheorghe Rotaru.

La rândul său, oficialul american i-a mulţumit lui Crin Antonescu pentru primire.

Gordon a ţinut să-l asigure pe Antonescu că autorităţile de la Washington urmăresc "cu atenţie ce se întâmplă la Bucureşti".

"Ne pasă de România, ne este un prieten şi un partener cu care avem un parteneriat strategic. Ne pasă de democraţia din România şi facem tot ce se poate pentru a susţine statul de drept şi independenţa instituţiilor şi suntem preocupaţi de această situaţie", i-a spus Gordon lui Antonescu.

După acest dialog, întâlnirea a continuat în absenţa presei.

Philip Gordon a avut, ieri, o întâlnire şi cu preşedintele suspendat, Traian Băsescu, la sediul de campanie al acestuia, discuţia durând aproximativ o oră, precum şi cu premierul Victor Ponta.

Vizita lui Philip Gordon la Bucureşti a fost anunţată de către Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucureşti "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului".

Gordon va avea întâlniri şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică, mai precizează Departamentul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gordon către Antonescu: Guvernul SUA, preocupat de evoluţiile din România.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gordon către Antonescu: Guvernul SUA, preocupat de evoluţiile din România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei