Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ridzi: Eu nu am semnat ordonanţările, dar totuşi bani au plecat din minister

 

Fostul ministru Monica Iacob-Ridzi a declarat, ieri, la instanţa supremă, că ea nu a semnat ordonanţările pentru evenimentele din 2 Mai, dar totuşi banii au plecat din Ministerul Tineretului şi Sportului, precizând că în acest caz în mod categoric ea nu poate fi trasă la răspundere.

Judecătorii instanţei supreme au continuat, ieri, dezbaterile în procesul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi alte 11 persoane au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Monica Iacob-Ridzi a fost audiată de judecătorii instanţei supreme, ea arătând modul în care a structurat la acea vreme ministerul pe care îl conducea. Fostul ministru a spus că a încercat pe cât posibil crearea unui sistem piramidal, precizând că în acest fel a dorit ca mai multe persoane cu funcţii de conducere să preia o parte din atribuţiile sale, în contextul în care ea a efectuat numeroase deplasări în ţară şi în străinătate în interes de promovare a ministerului.

Fostul ministru a admis faptul că în final chestiunile importante legate de partea de buget şi finanţări erau supervizate şi semnate de ea, în calitate de ministru, precizând în acest context că ordonanţările vizate de procurorii anticorupţie şi pentru care ea a fost deferită justiţiei nu au semnătura ei.

Monica Iacob-Ridzi a precizat în faţa judecătorilor că acele ordonanţări de plată se regăsesc în volumele de urmărire penală ale procurorilor. Ea a arătat că, potrivit regulamentelor de organizare şi a legii în vigoare, fără semnătura ministrului pe aceste ordonanţări de plată, banii nu puteau pleca propriu-zis din conturile MTS în contul altor entităţi terţe contractante.

În acest context, fostul ministru a arătat că totuşi banii au plecat, deşi pe ordonanţări nu exista semnătura ei, astfel că nu-şi poate explica modul în care diferenţa de bani dintre sumele de 304.000 lei şi 245.000 de lei a fost înaintată terţilor.

Ea le-a indicat judecătorilor să întrebe reprezentanţii altor departamente de specialitate din cadrul ministrului în legătură cu această situaţie.

Ridzi a mai arătat instanţei că nu ea a fost iniţiatoarea ideii de externalizare a contractelor privind spectacolele organizate cu ocazia zilei de 2 Mai, ci că această idee i-a fost sugerată de reprezentanţii compartimentelor de specialitate şi de consiliera sa Ioana Elena Vîrsta.

După ce Ridzi a făcut aceste declaraţii, pentru că judecătorii aveau un alt dosar cu începere de la ora 13.00, au hotărât ca fostul ministru al Tineretului şi Sportului să-şi continue declaraţia în 28 iunie.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi alte 11 persoane au fost trimişi în judecată în acest dosar în 3 mai 2011.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ridzi: Eu nu am semnat ordonanţările, dar totuşi bani au plecat din minister.
 Vizualizări articol: 354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Ridzi: Eu nu am semnat ordonanţările, dar totuşi bani au plecat din minister2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei