Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2012 - Anul XVII, nr. 124 (5029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creşterea salariilor bugetarilor va fi urmată în viitorii trei ani de politici restrictive-document

Majorarea salariilor bugetarilor va fi urmată în viitorii trei ani de o politică restrictivă a Guvernului, în care eventualele creşteri ale cheltuielilor cu salariile, anticipate deja în scădere, vor fi strict condiţionate de evoluţia economiei româneşti şi în special de nivelul productivităţii.

Ca pondere în Produsul Intern Brut, cheltuielile cu salariile vor fi limitate la 7,1% în 2013, la 7% în 2014 şi la 6,8% în 2015, înregistrând un sens descendent.

"Din punct de vedere al sustenabilităţii pe termen mediu şi lung, este important ca eventualele creşteri ale cheltuielilor cu salariile în sectorul bugetar din anii următori să se facă doar în linie cu evoluţia activităţii economice şi în special cu câştigurile de productivitate", se arată într-un document guvernamental.

Chiar şi în condiţiile în care politica fiscal-bugetară rămâne prudentă şi deficitul bugetar continuă să se reducă, Guvernul ia în calcul şi riscurile interne generate de posibile "derapaje" ale politicii fiscale şi reformelor, în contextul "incertitudinilor asociate calendarului electoral", riscuri legate de încetinirea ritmului de creştere economică şi presiune pe ţinta de venituri bugetare.

Guvernul a decis recent creşterea salariilor în sectorul bugetar cu 8% de la 1 iunie şi cu încă 7,4% de la 1 decembrie, a doua majorare urmând să fie operată însă doar dacă situaţia bugetară o va permite.

Decizia reprezintă o recuperare a remuneraţiei, după ce salariile bugetarilor au fost reduse cu 25% în iulie 2010 şi majorate ulterior, în 2011, cu doar 15%.

În urma celor două etape de creştere din acest an, cheltuielile cu salariile ar urma să urce de la 6.9% la 7,2% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşterea salariilor bugetarilor va fi urmată în viitorii trei ani de politici restrictive-document.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creşterea salariilor bugetarilor va fi urmată în viitorii trei ani de politici restrictive-document0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei