Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea lustraţiei, modificată de comisiile Camerei, interzice drepturi pentru 5 ani

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi Comisia pentru drepturile omului au adoptat, marţi, mai multe modificări la Legea lustraţiei, care impune restricţii ale nuor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist.
Modificările operate de comisii definesc mai clar persoanele care au făcut parte din regimul represiv comunist, pentru a se pune de acord cu Decizia Curţii Constituţionale, care a constatat neconstituţionalitatea unor articole din forma veche.
Noul text al legii face referire, stabilind categoriile de lustraţi, la încălcarea Constituţiei din 1965, a convenţiilor internaţionale la care România era semnatară în anii respectivi (în special Declaraţia Universală a Drepturilor Omului).
De asemenea, noua formă precizează că persoanele lustrate trebuie să fi ocupat funcţii politice retribuite de PCR în principalele structuri ale aparatului comunist.
Sunt incluse în categoriile de lustrabili cei care au fost membri ai guvernelor în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 (miniştri, secretari de stat, prim-adjuncţi şi adjuncţi ai miniştrilor). Sunt supuşi restricţiilor legii şi cei care au deţinut funcţii ca prim-secretar, secretar al Comitetului judeţean de partid, preşedinte sau vicepreşedinte în consiliile populare judeţene, UTC, membrii Colegiului Central de partid sau Comitetului Central.
De asemenea, persoanele care au făcut parte din structurile fostei Securităţi şi au colaborat cu aceasta ca poliţie politică. Au fost incluse în lege ca lustrabili şi cei care au ocupat funcţii ca preşedinte sau preşedinte de secţii la Tribunalul Suprem, procuror general sau procuror general adjunct.
Noua formă a legii nu mai face referire în ansamblu la toate persoanele aflate în situaţiile definite ca făcând parte din structurile de putere ale regimului comunist, ci precizează că persoana care se află în vreuna din situaţiile definite prin articolele din lege nu poate candida şi nu poate fi numită pe o perioadă de cinci ani de la intrarea în vigoare a legii pentru principalele funcţii de demnitate publică.
Aceste funcţii pentru care este interzisă candidatura sau numirea sunt: preşedinte, senator, deputat, ministru, membru al Parlamentului European, consilier local sau judeţean, preşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea, cei definiţi ca făcând parte din structurile de putere ale regimului comunist nu pot ocupa funcţii de conducere în principalele direcţii ale Senatului şi Camerei, nu pot face parte din Guvern nici ca miniştri, nici ca secretari de stat sau secretari generali şi nici nu pot fi numiţi în principalele posturi de conducere ale SRTV, SRR, CNSAS, Consiliului Legislativ, conducerea BNR, a companiilor de stat şi regiilor naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea lustraţiei, modificată de comisiile Camerei, interzice drepturi pentru 5 ani.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea lustraţiei, modificată de comisiile Camerei, interzice drepturi pentru 5 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ trimis de
(29 feb 2012, 13:27:05
DRAGI TOVARASI SI ,,PRETINI'':
CU ADANCA INDURERARE IN SUFLET,POATE CA NU STITI[OMU' NU LE POATE STI PE TOATE],IN PRIMA FAZA VA ZBOARA,,PROPTELELE''.DOAMNE AJUTA!
IN FAZA A DOUA,LEGII I SE VOR ADUCE IMBUNATATIRI,CEEA CE INSEAMNA CA PROCENTUL DE ,,RADERE'' DIN SISTEM VA CRESTE DE LA 10% LA PESTE50%,ATUNCI VOR DISPAREA SI COOP. AGRIC DE INF. LOCALE,IAR INFO-CACANARII FARA,, PROPTELE''VOR FI USOR DE PRELUCRAT,PTR CA TARE AU MAI JEFUIT REPUBLICA,SUB PROTECTIE SI LA UMBRA TURNATORIEI,IN CELE MAI MULTE CAZURI CU ,,INFLORITURI ABERANTE'' ASA CA SA SE MIRE SEFII DE CAT DE ,,OPERATIVE'' SUNT SARLETELE.
DUMNEZEU NU DOARME! VA URMA
2.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(29 feb 2012, 13:29:14
IERI LA TV,TOV FLUTUR AVEA O MUTRA TARE ,,ACRA'' SI CUMVA SPERIATA.DE CE OARE???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei