Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul aprobă ajutorul de stat pentru CNH,circa 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în acest an

Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani va primi ajutor de stat pentru închiderea minelor de cărbune considerate neviabile necompetitive, procedura fiind aprobată de Guvern şi urmând să conducă la disponibilizarea în acest an a aproximativ 200 de angajaţi, potrivit Executivului.
Săptămâna trecută, Comisia Europeană a aprobat acordului ajutorului de stat, în cuantum de 1,17 miliarde lei (circa 270 de milioane de euro), pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din unităţile Petrila, Uricani şi Paroşeni ale CNH.
O decizie din 2010 a UE privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive permite autorităţilor publice să acorde, în anumite condiţii, până în 2018, ajutoare pentru a susţine acest proces.
CNH, deţinută integral de stat, deţine în prezent şapte unităţi de producţie de cărbune - Lonea, Petrila, Livezeni, Vulcan, Paroşeni, Lupeni şi Uricani -, iar România a decis să închidă trei dintre aceastea. Prima, Petrila, va fi închisă până la sfârşitul anului 2015, iar celelalte două, Uricani şi Paroşeni, până la sfârşitul anului 2017.
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a solicitat Guvernului să înceapă, până la sfârşitul lunii septembrie, procedurile de lichidare a Companiei Naţionale a Huilei, după ce activele neviabile vor fi separate de cele considerate valoroase, relevă scrisoarea de intenţie convenită în urma misiunii din ianuarie-februarie.
Guvernul este obligat să transfere cel târziu în luna februarie către ANAF activele neviabile ale CNH.
În toamna anului trecut, Guvernul şi FMI au convenit ca active ale exploatărilor miniere Petrila, Paroşeni şi Uricani, aparţinând CNH, să fie transferate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin executare silită, în contul datoriilor bugetare ale companiei. Cele trei exploatări sunt considerate mine neviabile, activele preluate de ANAF urmând să fie transferate la Ministerul Economiei şi închise, până în anul 2018, prin intermediul unei societăţi care urmează să fie înfiinţată.
Conform înţelegerii de anul trecut cu FMI, minele considerate viabile ale CNH ar urma să fie incluse în Complexul Energetic Hunedoara, alături de termocentralele Paroşeni şi Mintia.
Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia, compus din SNLO şi termocentralele Craiova, Turceni şi Rovinari, vor fi privatizate până la sfârşitul acestui an, conform calendarului actual.
Compania Naţională a Huilei este inclusă pe lista societăţilor de stat monitorizate de FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul aprobă ajutorul de stat pentru CNH,circa 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în acest an.
 Vizualizări articol: 360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul aprobă ajutorul de stat pentru CNH,circa 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei