Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu au voie să părăsească ţara

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt inculpaţi, eliberaţi de CAB

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt inculpaţi, eliberaţi de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a admis contestaţia acuzaţilor faţă de măsura arestării preventive a lor.

CAB a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, ieri, recursurile formulate de Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt arestaţi preventiv în dosarul în care sunt cercetaţi pentru delapidarea Petromservice, prejudiciul produs prin falimentarea controlată a companiei fiind de peste 83 de milioane de euro.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în 8 noiembrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca (prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia şi membru al Comitetului Economic şi Social European), Sorin Mihai, Ioan Bohâlţeanu, Gheorghe Şupeală (fost director general al Petromservice), Zizi Anagnastopol (fost director financiar al Petromservice), Octavian Ţurcan, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă şi Daniela Lăcrămioara Braşoveanu, acuzaţi de delapidare, spălare de bani şi, respectiv, complicitate la delapidare în cazul societăţii Petromservice.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar este cercetat şi Rino Graziano Raicovich, în cazul lui procurorii luând măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că cercetările în cazul privind fraudarea Petromservice vor fi extinse la toate societăţile şi persoanele fizice care au primit bani de la firmele suspectate a fi implicate în spălarea de bani.

Procurorii au stabilit, pe baza probelor administrate, că persoanele acuzate în acest dosar au falimentat controlat Petromservice, producând prejudicierea societăţii cu 83.163.165 de euro.

De asemenea, 72.000 de membri ai Asociaţiei Salariaţilor, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele din cauza activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor. Falimentarea controlată a Petromservice a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 98 de milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul s-a produs prin cumpărarea, cu banii Petromservice, a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

Astfel, potrivit procurorilor Parchetului instanţei supreme, sume din patrimoniul Petromservice au fost transferate, prin operaţiuni succesive derulate prin 22 de companii offshore controlate, în conturile personale sau ale unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) şi SC GM Invest SA (1.300.000 euro).

Suma de 14,2 milioane de euro a ajuns în contul Realitatea Media prin trei operaţiuni, în 2007, 2008 şi 2009, când de la Petromservice au fost virate sume de bani prin conturile mai multor companii offshore, notează procurorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt inculpaţi, eliberaţi de CAB.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt inculpaţi, eliberaţi de CAB0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei