Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 oct 2011 - Anul XVI, nr. 245 (4843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APIA anunţă că a achitat 99,67% din plăţile directe către fermieri

Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie şi Agricultură (APIA) a achitat în acest an către fermieri 723,5 milioane de euro, reprezentând 99,67% din plăţile aferente anului 2010, a declarat duminică directorul general al instituţiei, Florin Marius Faur.

Suma include plata pe suprafață, plăţile pentru bovinele din zone defavorizate şi plăţile pentru agricultura ecologică. Banii provin atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat.

Plăţile pentru 2010 s-au efectuat începând din toamna anului trecut. Pentru 2011, fermierii vor primi banii începând din luna octombrie şi până în toamna anului viitor.

"Anul trecut am avut un grad de absorbţie de 99%, iar ţinta pentru anul viitor este de 100%. Sunt bani care au intrat în conturile beneficiarilor", a adăugat Faur.

În perioada 2007-2011 APIA a autorizat şi efectuat plăţi din bugetul Uniunii Europene în conturile fermierilor în valoare totală de 3,71 miliarde de euro, din care 2,56 miliarde de euro din Fondul European de Garantare pentru Agricultură (FEGA), respectiv 1,15 miliarde de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Alocarea financiară pentru agricultură din fonduri europene în perioada 2007-2013 este de 8 miliarde de euro.

"Suntem în grafic, pentru că alocarea nu este uniformă. Sumele din primii ani au fost mai mici, iar ele cresc de la an la an", a mai spus Faur.

Conform regulamentului Comisiei Europene, APIA poate efectua pentru anul 2011, exclusiv din FEGA, plăţi directe în valoare de 1 miliard de euro, din care 907 milioane de euro sub formă de plăţi directe pe unitatea de suprafaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA anunţă că a achitat 99,67% din plăţile directe către fermieri.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA anunţă că a achitat 99,67% din plăţile directe către fermieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei