Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciile medicale private vor acoperi în patru ani nevoile clasei medii din principalele oraşe

Companiile private vor putea asigura în următorii patru ani serviciile medicale pentru întreaga populaţie din clasa medie şi superioară a societăţii din principalele oraşe, dacă se continuă ritmul investiţional din ultimii patru ani, apreciază Sergiu Neguţ, director general adjunct la Regina Maria.

"Dacă extrapolăm ultimii patru ani şi se păstrează ritmul investiţional, probabil că în patru ani vom fi în stare să deservim toată clasa medie şi peste medie din Bucureşti şi principalele oraşe din ţară", a spus reprezentantul reţelei private de sănătate la un seminar organizat de Coface.

Avântul investiţional de pe această piaţă din ultimii patru ani este explicat de Neguţ prin existenţa unui deficit de finanţare pe partea sistemului public de sănătate, iar continuarea acestei creşteri exponenţiale este susţinută şi de nevoia de a asigura un mediu cât mai profesional şi atractiv pentru cadrele medicale, principala resursă şi din ce în ce mai deficitară.

"Toată piaţa de servicii medicale private acumulează investiţii în aparatură, în tehnologie şi pregătire la cel mai înalt nivel. Resursa cea mai importantă este resursa umană şi diferenţiatorul, când vrei să atragi un medic, este categoric tehnologia. Trebuie să punem la dispoziţie experienţa medicală, tehnologia şi din cauza asta există această cursă a investiţiilor", a spus Neguţ.

Directorul la Regina Maria nu exclude riscul unei bule investiţionale, un risc mai ridicat fiind in Bucureşti.

"Bineînţeles că poate să fie o bulă. Există o tendinţă de supraglomerare, în special în Bucureşti, care nu răspunde nici cererii, dar nici nu are masa critică de profesionişti, adică nu există medici suficienţi pentru câte unităţi se dezvoltă. (...) Cel mai important este să ţinem medicii valoroşi, ceea ce presupune inclusiv implicarea în cercetare, în publicarea de articole", a continuat Neguţ.

El a reiterat estimarea potrivit căreia piaţa serviciilor medicale private va atinge în acest an 500 milioane de euro, adică puţin peste 10% din totalul serviciilor medicale.

Directorul Regina Maria a evidenţiat diferenţa "uriaşă" dintre urban şi rural, dar şi diferenţa dintre Bucureşti şi celelalte oraşe universitare, pe de o parte, şi alte oraşe din ţară.

"Comparativ cu alte ţări suntem undeva la jumătate de drum. Penetrarea medicinei private în alte state este foarte diferită. Există ţări cu 10%, ca în România, şi altele cu 70%. În celelalte ţări însă, spre deosebire de România, în rambursarea serviciilor medicale este total indiferent cine este prestatorul, care este forma de proprietate", a mai spus Neguţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciile medicale private vor acoperi în patru ani nevoile clasei medii din principalele oraşe.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Serviciile medicale private vor acoperi în patru ani nevoile clasei medii din principalele oraşe4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei