Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea spune că a fost audiată joi la DNA ca martor în dosarul corupţiei din Portul Constanţa

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, la Realitatea TV, că a fost audiată, joi, la DNA, ca martor în dosarul corupţiei din Portul Constanţa, precizând că a fost citată la solicitarea avocaţilor senatorului Mircea Banias.

"Am dat o declaraţie de martor în acest dosar, pentru că cei de-acolo, vorbind, ba pomeneau un nume, ba pe altul. Am dat o declaraţie scurtă, nu mi-a cerut nimeni niciodată nimic", a declarat ministrul Elena Udrea.

Ea a precizat că a fost chemată "la cererea avocatului domnului Banias".

Întrebată când anume a fost audiată de procurorii anticorupţie, Udrea a răspuns: "Astăzi (joi, n.r.) am fost la DNA. V-am surprins, uitaţi, n-aţi ştiut!".

Udrea a precizat că toţi miniştrii care au fost chemaţi pentru a fi audiaţi în acest dosar au fost citaţi "pentru că avocaţii apărării au cerut să fie întrebaţi dacă s-a făcut vreo intervenţie, numiri în funcţie sau altceva din partea senatorului Banias sau a celuilalt coleg".

"(Am dat, n.r.) O declaraţie prin care să confirm că domnul Banias niciodată nu a venit la mine să-mi spună să pun pe cineva în funcţie. Nici nu era ministerul meu, era ministerul Transporturilor, era exclus, deci categoric nu era vorba de mine. Oamenii la telefon vorbesc multe", a mai spus ministrul Elena Udrea.

Oficialul democrat-liberal a refuzat să opineze dacă senatorul Mircea Banias şi fostul secretar general din MAI Laurenţiu Mironescu sunt vinovaţi de acuzaţiile care le sunt aduse. Totuşi, ministrul a răspuns că cei doi sunt vinovaţi pentru că "folosesc numele colegilor (care sunt, n.r.) în funcţii publice şi pe urmă se creează o impresie care chiar nu foloseşte nimănui: nici lor, nici partidului".

"A fost dorinţa avocaţilor, tocmai ca să confirme persoanele respective că n-a fost o discuţie şi nu s-a făcut nimic. Eu sunt avocat şi înţeleg", a conchis Elena Udrea.

Numele ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului (PDL), Elena Udrea, apare într-o interceptare a convorbirilor telefonice dintre Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa, pe tema sprijinului financiar pentru ca Laurenţiu Mironescu să câştige alegeri în PDL şi a intervenţiilor pentru ca Pilcă să fie numit şef în port sau a eforturilor de a intra în anturajul ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

Potrivit acestor interceptări, în 3 iunie 2010, în calitate de preşedinte al PDL Constanţa, Laurenţiu Mironescu i-a cerut lui Aurelian Cătălin Pilcă 80 milioane de lei vechi pentru câştigarea alegerilor interne la nivelul organizaţiei, iar Pilcă i-a promis că îi va da suma de bani cerută, susţin anchetatorii.

Mironescu îi spune lui Pilcă, într-o convorbire telefonică, faptul că o persoană, pe care nu o indică, a vrut să amâne alegerile pentru filiala locală a PDL. Laurenţiu Mironescu îi spune că cel care a vrut să amâne alegerile a mers pe intimidare şi s-a folosit de numele "lui madam Udrea", apoi îi precizează că a verificat pe la Bucureşti şi că "aia nu are nicio calitate faţă de noi".

"În schimbul sumei de bani plătite de Pilcă Aurelian-Cătălin, Mironescu Laurenţiu a promis să îşi folosească influenţa politică pentru ca acesta să fie numit ca director în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa SA, urmând ca acesta să lase locul unei persoane alese de Pilcă şi de ceilalţi membri ai grupului infracţional", potrivit anchetatorlor.

Şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiată, în 5 august, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor în dosarul privind tranzacţiile ilegale din Portul Constanţa, în care sunt cercetaţi senatorul PDL Mircea Banias şi fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea spune că a fost audiată joi la DNA ca martor în dosarul corupţiei din Portul Constanţa.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea spune că a fost audiată joi la DNA ca martor în dosarul corupţiei din Portul Constanţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei