Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăzăroiu: Persistă confuzia legată de modul de aplicare a restricţiilor din Spania

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că deşi s-au cerut clarificări privind modul de aplicare a restricţiilor pe piaţa muncii din Spania, confuziile persistă, lucrurile putând fi mai clare abia după decizia Comisiei Europene, aşteptată la sfârşitul acestei săptămâni.

Sebastian Lăzăroiu a spus, marţi, după discuţiile cu reprezentanţii firmelor de recrutare, că încă persistă confuzia privind modul în care vor fi aplicate restricţiile adoptate de Guvernul Spaniei privind lucrătorii români.

"Probabil că după decizia Comisiei Europene lucrurile vor fi mai clare", a precizat ministrul Muncii.

Şi reprezentanţii companiilor de recrutare a forţei de muncă aşteaptă răspunsul CE, precizând că nici măcar pentru autorităţile spaniole nu este clar cum se aplică restricţiile impuse de către Guvern.

"Nici cei din Spania nu ştiu modalităţile de implementare. Nimeni nu ştie. Nici măcar cei de la Camerele de muncă din Spania. Depinde de răspunsul pe care îl vor primi de la Bruxelles. Contractele merg în continuare", a declarat reprezentantul unei firme de recrutare, Daniel Milicescu.

Companiile de intermediere au afirmat că încă nu se ştie nici cât va dura eliberarea permiselor de muncă, din estimările făcute acest lucru putând fi obţinut în aproximativ trei luni.

Potrivit ministrului Muncii, Comisia Europeană ar trebui să se pronunţe la sfârşitul acestei săptămâni asupra deciziei Spaniei de revenire la restricţiile pe piaţa muncii existente înainte de 1 ianuarie 2009.

"Cred că CE va avea o abordare nuanţată. Cei de la Bruxelles nu cred că vor accepta o decizie unilaterală pentru cetăţenii europeni. Mă aştept la o decizie nuanţată prin care Comisia Europeană să-şi păstreze controlul şi monitorizarea", a spus Sebastian Lăzăroiu.

Ministrul Muncii a mai spus că deşi Spania şi-a propus să reanalizeze restricţiile la sfârşitul anului 2012, este totuşi posibil ca peste câteva luni să fie redeschise anumite sectoare de activitate.

"Vom vedea răspunsul Comisiei Europene, sperăm la o revizuire la sfârşitul acestui an", a mai spus Sebastian Lăzăroiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: Persistă confuzia legată de modul de aplicare a restricţiilor din Spania.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăzăroiu: Persistă confuzia legată de modul de aplicare a restricţiilor din Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei