Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăzăroiu: Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România

Angajatorii spanioli au nevoie de forţă de muncă din România şi apelează în continuare la firme de recrutare din România, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, afirmaţia fiind confirmată şi de reprezentanţii companiilor de selecţie a lucrătorilor români.

Ministrul Sebastia Lăzăroiu a afirmat că, în ciuda restricţiilor impuse de către Spania, piaţa forţei de muncă de acolo are în continuare nevoie de lucrătorii români, existând un deficit puternic de forţă de muncă în anumite sectoare care sunt refuzate de cetăţenii spanioli.

După introducerea restricţiilor, începând din 22 iulie, firmele de recrutare din România nu s-au confruntat cu schimbări majore.

"Nu ne-au semnalat schimbări majore. (…) Problemele pe care ni le-au semnalat erau şi înainte: mici hărţuieli, uneori sunt descurajaţi să mai aducă români în Spania", a mai spus ministrul Muncii.

El a adăugat că activitatea firmelor de intermediere din România nu se schimbă foarte mult întrucât este datoria angajatorilor spanioli să solicite permise de muncă pentru românii pe care doresc să-i angajeze.

"Din acest punct de vedere, am făcut apel să se asigure că lucrătorii români sunt protejaţi, că-şi plătesc asigurările medicale şi sociale. Ştim că în perioada următoare mulţi români probabil vor apela mai mult la firme de intermediere. Le-am sugerat (firmelor, n.r.) să opereze în aşa fel încât să nu profite nimeni de această perioadă tulbure", a mai spus ministrul Muncii.

Managerul unei firme de recrutare, Niculina Enescu, a declarat, la finalul discuţiilor cu ministrul Lăzăroiu, că angajatorii spanioli continuă să solicite forţă de muncă din România.

"În cel mai scurt timp sperăm să găsim modalităţile pentru eliberare permisului de muncă. (…) cred că se urmăreşte eradicarea muncii la negru şi eradicarea celor care au permise de şedere dar nu au un loc de muncă", a spus Niculina Enescu.

În opinia sa, eliberarea permisului de muncă va face mai dificilă angajarea, perioada putând fi prelungită cu aproximativ trei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România.
 Vizualizări articol: 311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăzăroiu: Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei