Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Companii de recrutare a forţei de muncă: Spaniolii ne vor cere lucrători chinezi sau bulgari

Angajatorii spanioli ar putea solicita, odată cu impunerea restricţiilor de pe piaţa muncii, lucrători români care au deja permise de şedere în Spania sau muncitori bulgari şi chinezi, au declarat, marţi, reprezentanţii unor firme de recrutare a forţei de muncă pentru străinătate.

Reprezentanţii companiilor de selecţie şi plasare a forţei de muncă în străinătate se aşteaptă ca cererile angajatorilor spanioli să vizeze în special românii care au deja permis de şedere în Spania şi nu muncesc, pentru că aceştia nu ar mai avea nevoie de permis de muncă, dar nu exclud nici cererile privind trimiterea unor lucrători chinezi sau bulgari.

"Spaniolii vor solicita românii cu permis de şedere care nu muncesc sau lucrători chinezi şi bulgari. Sunt şi foarte multe firme ale investitorilor spanioli şi cehi care fac selecţie şi plasare", a declarat Niculina Enescu, managerul unei firme de recrutare, după întâlnirea cu ministrul Sebastian Lăzăroiu.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a precizat că cetăţenii bulgari nu au restricţii pe piaţa muncii din Spania datorită faptului că sunt foarte puţini, aproximativ 100.000.

"Decizia Spaniei încearcă cumva să reducă rata şomajului şi munca la negru, şi atunci s-au îndreptat spre grupul cel mai numeros", a mai spus ministrul Muncii.

Potrivit ministrului Muncii, Comisia Europeană ar trebui să se pronunţe la sfârşitul acestei săptămâni asupra deciziei Spaniei de revenire la restricţiile pe piaţa muncii existente înainte de 1 ianuarie 2009.

"Cred că CE va avea o abordare nuanţată. Cei de la Bruxelles nu cred că vor accepta o decizie unilaterală pentru cetăţenii europeni. Mă aştept la o decizie nuanţată prin care Comisia Europeană să-şi păstreze controlul şi monitorizarea", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Ministrul Muncii a mai spus că deşi Spania şi-a propus să reanalizeze restricţiile la sfârşitul anului 2012, este totuşi posibil ca peste câteva luni să fie redeschise anumite sectoare de activitate.

"Vom vedea răspunsul Comisiei Europene, sperăm la o revizuire la sfârşitul acestui an", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Companii de recrutare a forţei de muncă: Spaniolii ne vor cere lucrători chinezi sau bulgari.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Companii de recrutare a forţei de muncă: Spaniolii ne vor cere lucrători chinezi sau bulgari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei