Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi:Cea mai mare concurenţă, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, circa 6 candidaţi pe un loc

Cea mai mare concurenţă la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi se înregistrează la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu aproape şase candidaţi pe un loc, fiind pentru prima dată când această specializare detronează Dreptul, Filosofia şi Economia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", înscrierile candidaţilor s-au finalizat deja, concurenţa cea mai mare fiind la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 5,7 candidaţi pe un loc. Astfel, pe cele 70 de locuri bugetate, s-au înscris 405 candidaţi.

Este pentru prima dată în istoria universităţii ieşene când Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport ocupă primul loc în privinţa concurenţei, detronând astfel specialităţi precum Dreptul, Filosofia şi Economia.

În total, la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi s-au înscris 7.806 candidaţi, pe 7.000 de locuri.

La Facultatea de Filosofie s-a înregistrat o concurenţă de patru candidaţi pe un loc, la Drept - 3,1 candidaţi pe un loc, în timp ce la Facultatea de Economie, concurenţa a fost de 2,4 candidaţi pe un loc.

Două dintre facultăţi au afişat deja rezultatele admiterii. Este vorba de Facultatea de Informatică, unde ultima medie pe locurile bugetate a fost 8.63, cu peste jumătate de punct mai mult ca anul trecut şi Facultatea de Geografie şi Geologie, unde ultima medie este 9.07.

La ambele facultăţi concurenţa a fost de doi candidaţi pe un loc.

"Existau tot felul de pronosticuri legate de admiterea din acest an. Nu am dus lipsă de candidaţi bine pregătiţi, dovadă fiind mediile de intrare din acest an. La noi au venit tineri care se gândeau de mai mult timp să urmeze această facultate", a declarat, luni, presei Ştefan Grigoraş, decanul Facultăţii de Informatică.

Facultatea de Fizică a prelungit perioada înscrierilor până marţi, după ce aici s-au înscris doar 30 de candidaţi pe cele 120 de locuri bugetate.

De asemenea, Facultatea de Drept a organizat luni testul scris la limba şi literatura română, nota obţinută la această probă urmând să aibă o pondere de 50 la sută în stabilirea mediei finale.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, perioada înscrierilor s-a terminat. Cea mai căutată specialitate este Facultatea de Medicină, unde concurenţa este de 3,1 candidaţi pe un loc.

Selecţia candidaţilor se va face în baza unui test grilă la disciplina anatomie, programat pentru 20 iulie.

La Universitatea Agronomică şi la Universitatea Tehnică din Iaşi, înscrierile sunt în desfăşurare, cele mai căutate specializări fiind Zootehnia şi Arhitectura.

Înscrierile la cele două universităţi se vor încheia la sfârşitul acestei luni, admiterea făcându-se pe bază de dosar. Excepţii fac Facultatea de Arhitectură şi Facultatea de Automatizări şi Calculatoare, ambele din cadrul Universităţii Tehnice, unde candidaţii vor fi supuşi unor teste scrise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi:Cea mai mare concurenţă, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, circa 6 candidaţi pe un loc.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi:Cea mai mare concurenţă, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, circa 6 candidaţi pe un loc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei