Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program pentru revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate

Un program pentru revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate a fost lansat, ieri, meseriile pentru care vor fi pregătiţi sunt cele de zootehnist, legumicultor, apicultor, împletitor papură şi muncitor constructor lemn, chirpici, piatră.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, iar centrele pilot de instruire, atât pentru deţinuţi, cât şi pentru ofiţerii supraveghetori, vor fi amenajate în Delta Dunării, în cadrul Penitenciarului Tulcea, secţia Chilia şi grindul Tătaru.

Proiectului "Revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate", proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, a fost lansat ieri, la Penitenciarul Bucureşti - Rahova.

Acest proiect are ca beneficiar Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi se implementează în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Universitatea de Vest Timişoara, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi.

Obiectivul principal al acestui proiect este de a susţine reintegrarea în societate şi pe piaţa muncii a foştilor deţinuţi printr-o serie de activităţi de instruire ce au ca scop calificarea deţinuţilor în meserii ecologice, instruirea personalului supraveghetor în vederea îmbunătăţirii interacţiunii acestora cu deţinuţii şi nu în ultimul rând, emiterea unor recomandări pentru crearea unei reţele de centre de incluziune socială şi analiza bunelor practici la nivelul Uniunii Europene cu privire la reintegrarea socială a deţinuţilor prin intermediul unui studiu elaborat în cadrul proiectului.

Sistemul pilot de training pentru persoanele private de libertate din regim semi-deschis şi deschis va fi realizat pentru meserii precum: zootehnist, legumicultor, apicultor, împletitor papură şi muncitor constructor lemn, chirpici, piatră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program pentru revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program pentru revenirea foştilor deţinuţi pe piaţa muncii şi integrarea lor în societate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei