Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2011 - Anul XVI, nr. 130 (4728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învestitură

Sebastian Lăzăroiu, noul ministru al Muncii

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a depus, ieri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, la eveniment fiind prezenţi prim-ministrul, preşedintele Camerei Deputaţilor şi reprezentanţi ai Guvernului.

Lăzăroiu a citit jurământul în faţa şefului statului, după care a dat mâna cu acesta.

Şeful statului i-a urat succes acestuia în noua funcţie.

La eveniment au fost prezenţi premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, dar şi miniştri şi consilieri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a semnat, ieri, la propunea premierului, decretul de numire a lui Lăzăroiu în funcţia de ministru al Muncii.

 

Lăzăroiu: Nu voi ezita să mă consult cu foştii miniştri Botiş şi Şeitan, dar şi cu premierul

Noul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, ieri, după preluarea mandatului, că nu va ezita să se consulte cu foştii miniştri ai Muncii Ioan Botiş şi Mihai Şeitan, dar şi cu premierul Emil Boc.

Sebastian Lăzăroiu a spus că a avut discuţii cu premierul Emil Boc despre priorităţile Guvernului pe sectorul care ţine de Ministerul Muncii, precizând că sunt lucruri pe care le cunoştea deja, dar şi lucruri pe care urmează să le pună la punct.

"Nu voi ezita să mă consult cu foştii miniştri ai Muncii, domnul Botiş, care a fost un ministru foarte bun, domnul Şeitan şi cu premierul Emil Boc, care a stat 45 de zile la Ministerul Muncii", a spus Sebastian Lăzăroiu, el fiind imediat corectat de Emil Boc, care a spus că au fost 44 de zile.

"Vă ţin pumnii, vă doresc succes!", i-a spus Emil Boc lui Sebastian Lăzăroiu, adăugând: "Avem un ministru al Muncii încă înainte de sfârşitul săptămânii, deci ne-am ţinut mai bine de cuvânt".

 

Boc: Am stabilit împreună priorităţile pe care MMFPS şi Guvernul le au

Premierul Emil Boc a declarat, după predarea portofoliului la Ministerul Muncii, că a stabilit cu noul ministru Sebastian Lăzăroiu priorităţile Guvernului, printre care continuarea acţiunilor de control privind munca la negru, politicile de ocupare şi implementarea Legii asistenţei sociale.

El a adăugat că a stabilit cu noul ministru al Muncii priorităţile ministerului şi implicit ale Guvernului, fiind vizate cinci direcţii prioritare, respectiv continuarea acţiunilor de control privind munca la negru, politicile de ocupare, implementarea Legii asistenţei sociale, absorbţia fondurilor prin POSDRU şi punerea în aplicare a Legii de dialog social.

În ce priveşte continuarea acţiunilor de control privind munca la negru, premierul Emil Boc a spus că l-a înştiinţat pe noul ministru al Muncii că joi a semnat deja pentru continuarea acestor activităţi la nivel teritorial.

"Domnul ministru m-a asigurat că va menţine aceste activităţi", a spus premierul.

Referitor la politicile de ocupare a forţei de muncă, Emil Boc a precizat că au în vedere proiecte de stimulare a firmelor care angajează şomeri sau tineri şi că aceste politici trebuie continuate şi ele.

Premierul a mai arătat că Legea asistenţei sociale adoptată în Guvern trebuie trecută prin Parlament, iar până la sfârşitul anului trebuie modificate peste 15 legi care să asigure punerea în aplicare a acestui act normativ.

Primul ministru a făcut menţiunea că noua lege din domeniul asistenţei sociale încurajează munca şi nu diminuează ajutorul celor care au nevoie, dar că acesta nu va mai fi acordat persoanelor care nu sunt îndreptăţite să îl primească.

În cazul Legii de dialog social, premierul Emil Boc a amintit că aceasta a fost adoptată prin asumarea răspunderii, dar că pentru punerea ei în aplicare este necesară continuarea dialogului social.

Premierul i-a mai spus noului ministru al Muncii că trebuie avute în vedere problemele de la Legea pensiilor, precum şi posibilitatea ca pensiile să crească din 2012, dacă acest lucru va fi posibil.

"Este un minister care are mult de lucru, dar unde rezultatele se pot vedea foarte repede. Îi doresc succes noului ministru", a încheiat premierul Emil Boc.

 

Lăzăroiu: Nu sunt chiar străin de Ministerul Muncii, am avut o lună concediu

Noul ministru al Muncii, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, a declarat, la preluarea portofoliului, că nu este un străin de acest minister, în condiţiile în care a avut "o lună concediu" şi are şi experienţă în domeniu, deoarece a lucrat în comisia prezidenţială pentru riscuri sociale

"Nu sunt chiar un străin de minister, vreau să ştiţi. Am avut o lună concediu. Am experienţă pe partea de muncă şi protecţie socială, pentru că am lucrat cu profesorul Marian Preda în comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România", a spus Lăzăroiu.

Ioan Botiş a demisionat din postul de ministru al Muncii la 20 aprilie, în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Aproximativ o săptămână mai târziu, în 28 aprilie, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială încetând de la 1 mai, prin acordul părţilor. Lăzăroiu preciza, atunci, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale.

Sebastian Lăzăroiu ocupa poziţia de consilier prezidenţial, la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică al Administraţia Prezidenţială, din 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sebastian Lăzăroiu, noul ministru al Muncii.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sebastian Lăzăroiu, noul ministru al Muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei