Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2011 - Anul XVI, nr. 130 (4728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu, întrebat dacă profesorii au salariile asigurate: Da, nici o problemă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus, ieri, la Târgovişte, întrebat dacă profesorii au salariile asigurate, că sunt bani pentru plata lefurilor cadrelor didactice, precizând că nu există "nici o problemă" în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnalişti dacă profesorii au salariile asigurate, în condiţiile în care în ultima vreme se vorbeşte despre fonduri insuficiente pentru lefurile angajaţilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, ministrul Daniel Funeriu a răspuns: "Exact ce am transmis profesorilor din prima mea zi de mandat, salariile cadrelor didactice au fost, sunt şi vor fi plătite întocmai cum prevede legea, la timp. Nu avem nici cea mai mică emoţie din acest punct de vedere. Nu este nici o relaţie între ce se întâmplă la nivelul altor ministere şi la Ministerul Educaţiei. Deci, ferm, da, nici o problemă".

De asemenea, ministrul Educaţiei a spus că elevii vor avea, din anul şcolar 2011-2012, o săptămână dedicată activităţilor extracurriculare, denumită "Şcoala altfel", care va fi stabilită înaintea vacanţei de primăvară.

"Nu avem suficiente activităţi extracurriculare şi extraşcolare, motiv pentru care, în structura noului an şcolar 2011-2012 am introdus o săptămână, săptămâna de dinaintea vacanţei de primăvară, pe care am numit-o «Şcoala altfel». Mă refer la activităţi sportive, activităţi artistice, program de educaţie ecologică, educaţie civică şi orice alt tip de program care este definit de şcoală, părinţi şi elevi", a afirmat Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a făcut, ieri, o vizită în judeţul Dâmboviţa, la Clubul Copiilor din oraşul Pucioasa şi la noul campus al Universităţii "Valahia" din Târgovişte, apoi a analizat stadiul lucrărilor de construcţie de la sediul administrativ al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a celor de modernizare a Liceului Teoretic "Ion Ghica" din oraşul Răcari.

Ministrul Traian Igaş declara, marţi, că restructurarea MAI trebuie făcută neapărat, întrucât în caz contrar există riscul să nu mai poată fi plătite în integralitate salariile celor angajaţi în structurile MAI. Acesta a precizat că restructurările ar fi trebuit făcute de mulţi ani şi că lipsa reorganizării a condus la situaţia în care România are cu o sută de poliţişti la 100.000 de locuitori, peste media europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu, întrebat dacă profesorii au salariile asigurate: Da, nici o problemă.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu, întrebat dacă profesorii au salariile asigurate: Da, nici o problemă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei