Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste jumătate din anchetele penale în domeniul silvic, încheiate fără persoane învinuite

Din cele peste 2.300 de dosare soluţionate în primele patru luni ale anului, privind infracţiuni în domeniul silvic, peste 1.200 au primit soluţii de neîncepere a urmăririi penale (NUP) sau de scoatere sub urmărire penală (SUP), în contextul în care numărul infracţiunilor în acest domeniu a crescut.

În primul trimestru al anului 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul de masă lemnoasă tăiată ilegal a scăzut cu trei la sută, cele mai multe infracţiuni având loc în judeţele Harghita, Maramureş, Suceava, Neamţ, Argeş, Bacău şi Vrancea, potrivit unei statistici prezentate, miercuri, de ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, la o conferinţă organizată la Ministerul Mediului şi Pădurilor.

În ceea ce priveşte infracţiunile, în primele trei luni ale anului au fost sesizate peste 3.300 de infracţiuni silvice, cu 15 la sută mai multe decât în perioada similară a anului 2010, aproape 1.300 din acestea reprezentând sesizări din oficiu.

Judeţele unde criminalitatea silvică se menţine la nivel ridicat sunt Gorj, Vrancea, Vâlcea, Suceava, Argeş, Bacău, Maramureş, Neamţ, Covasna şi Harghita.

De asemenea, în primele trei luni ale anului a fost începută urmărirea penală pentru aproape 2.000 de fapte, cu 21 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, până la începutul lunii mai au fost soluţionate peste 2.300 dintre dosarele penale înregistrate, însă 1.267 dintre acestea au primit soluţii de neîncepere a urmăririi penale sau de scoatere de sub urmărire penală. Numai aproximativ 750 de dosare s-au încheiat cu întocmirea de referat de terminare a urmăririi penale, aproape 300 de dosare primind "alte soluţii".

Pentru infracţiunile constatate au fost cercetate, în primele trei luni ale anului, peste 1.600 de persoane, cu 44 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

În total, în primele patru luni ale anului, autorităţile de mediu şi cele ale Minsiterului Administraţiei şi Internelor (MAI) au făcut aproximativ 12.300 de controale comune în baza planului de acţiune "Scutul Pădurii 2011", din care peste 3.200 în fondul forestier, aproape 1.700 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului şi peste 6.500 pe linia legalităţii transportului de lemne.

Autorităţile au acordat, pentru infracţiunile constatate, peste 8.800 de amenzi în valoare de peste 193 de milioane de lei. De asemenea, aproape 31.000 de metri cubi de lemne au fost confiscaţi, având o valoare de peste 57 de milioane de lei.

Datele au fost prezentate de ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş şi ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, în cadrul unei conferinţe de presă comune privind evaluarea activităţilor desfăşurate şi dinamica situaţiei operative în domeniul silvic, în primul trimestru al anului 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste jumătate din anchetele penale în domeniul silvic, încheiate fără persoane învinuite.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste jumătate din anchetele penale în domeniul silvic, încheiate fără persoane învinuite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei