Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2011 - Anul XVI, nr. 102 (4700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Popa: De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, începând din mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liviu Popa a declarat că decizia a fost luată fiindcă IGPR este interesat de creşterea gradului de siguranţă publică şi liniştea cetăţenilor.

"De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv fiindcă este important din punctul nostru de vedere să fim cât mai mult între cetăţeni, să cunoaştem populaţia, să identificăm problemele care sunt şi pe care cetăţeanul le are şi sigur să găsim cele mai bune soluţii pentru aceste probleme", a spus Popa.

El a adăugat că, din acest motiv, sectoristul a dobândit şi competenţe noi, cum ar fi cele de constatare a unor infracţiuni, de cercetare a unor infracţiuni simple, de constatare şi aplicare a unor sancţiuni contravenţionale.

"Pe de altă parte, sectoristul are competenţe sporite în ce înseamnă cunoaşterea populaţiei. Având în vedere competenţele sporite pe care le are Poliţia de proximitate, au fost transferaţi colegi de la alte structuri de mică criminalitate sau de ordine publică cu competenţe de poliţie judiciară la această structură", a spus Popa.

Şeful IGPR a adăugat că a lăsat la latitudinea fiecărui inspectorat judeţean să aprecieze cât de mulţi oameni trebuie să transfere la Poliţia de proximitate.

"Mergem pe ideea că între 3000 şi 5000 de locuitori vor fi arondaţi unui sector de proximitate", a spus el.

Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a participat, la Bistriţa, la instalarea oficială în funcţie a şefului IJP Bistriţa-Năsăud, comisarul şef Ovidiu Mureşan, respectiv a unuia dintre adjuncţii acestuia, comisarul şef Ciprian Buta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Popa: De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Popa: De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei