Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu: Ministerul Finanţelor analizează foarte serios reducerea CAS

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analizează foarte serios reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator, iar această măsură se va decide împreună cu FMI şi Comisia Europeană, a declarat, joi, ministrul de resort, Gheorghe Ialomiţianu.

"Foarte mulţi investitori cer stabilitate macroeconomică. Sigur că lucrurile acestea la asigurăm. Ne gândim să venim şi cu nişte măsuri anticiclice. Luăm foarte în serios reducerea CAS pentru angajator, lucru care îl vom decide împreună cu FMI şi CE pentru că suntem într-un parteneriat", a spus Ialomţianu, la un seminar organizat de Consiliul Investitorilor Străini.

El a adăugat că Ministerul Finanţelor nu ia în calcul modificarea cotei unice, deşi există discuţii publice privind o asemenea măsură.

"Sunt voci care spun să reducem TVA. Guvernul nu este în măsură să reducă TVA pentru că ne asigură în cea mai mare parte finanţarea cheltuielilor publice. Nu ne permitem să reducem acest impozit, să ne gândim la CAS pentru a face costul forţei de muncă mai redus", a spus ministrul.

Ialomiţianu a menţionat că Ministerul Finanţelor va asigura şi resurse pentru investiţii şi, în contextul în care a trecut la o politică bugetară multianuală.

Ulterior, ministrul Finanţelor a adăugat că încasările bugetare sunt favorabile reducerii CAS.

"Legat de alte măsuri pe linie fiscală, nu intenţionăm să creştem impozitele. Avem în discuţie cu FMI şi CE nivelul constribuţiilor sociale la angajator. Trebuie să dovedim că avem încasări suficiente ca să putem să luăm această măsură. Cifrele ne arată că suntem îndreptăţiţi să luăm această măsură, dar aşteptăm misiunea FMI și CE", a arătat Ialomiţianu.

Misiunea FMI vine în România la finele lunii aprilie.

Ialomiţianu a reiterat că în scrisoarea semnată de România cu FMI și CE există trecută posibilitatea reducerii CAS, în funcţie situaţia încasărilor la buget, dar decizia trebuie să luată împreună cu reprezentanţii celor două instituţii.

Întrebat despre predictibilitatea privind deciziile de politică fiscală, Ialomiţianu a afirmat: "Mi-aş dori să respectăm acel articol din Codul Fiscal ca orice modificare să fie anunţată cu cel puţin şase luni înainte".

"Aţi văzut că anul trecut am fost nevoiţi să luăm măsura aceea fiscală, să majorăm TVA. Aş dori ca şi măsurile bune, şi cele mai puţin bune pentru mediul de afaceri, să fie luate în timp. Nu pot să mă angajez că respectăm acel articol din Codul Fiscal, dar mă angajez că orice măsură pe care o luăm în domeniul fiscal să fie discutată înainte cu patronatele, cu Colegiul Fiscal, cu specialiştii şi reprezentanţii mediului de afaceri. Doresc ca, după ce plec de la Ministerul Finanţelor, acel articol să fie bătut în cuie şi să fie luat în serios", a concluzionat ministrul Finanţelor.

Contribuţiile de asigurări sociale ar putea fi reduse cu unul până la trei puncte procentuale, dar momentul scăderii ar putea fi amânat pentru anul viitor, în funcţie de gradul de colectare a veniturilor bugetare, declara săptămâna trecută Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Surse oficiale au declarat, la începutul săptămânii trecute, agenţiei MEDIAFAX că Guvernul ia în calcul reducerea în al doilea semestru a contribuţiilor totale de asigurări sociale de la 44% la 41% prin scăderea cu trei puncte a cotelor plătite de angajator, iar în perioada următoare va fi stabilită exact şi data de la care va fi operată relaxarea fiscală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu: Ministerul Finanţelor analizează foarte serios reducerea CAS.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu: Ministerul Finanţelor analizează foarte serios reducerea CAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei