Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2011 - Anul XVI, nr. 84 (4682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaslui: Copil de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa

Un copil în vârstă de două luni a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa, femeia, fiind cazată, alături de copil, în Centrul Maternal Bârlad din cauza unor probleme sociale cu care se confrunta.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, abuzul mamei asupra copilului a fost sesizat de paznicul Centrului Maternal din municipiul Bârlad, care a auzit plânsete puternice din camera în care era cazată tânăra de 19 ani împreună cu fetiţa ei, în vârstă de două luni.

Paznicul a sunat la numărul de urgenţă 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe.

"În momentul în care intrat în cameră, angajatul nostru a observat echimoze pe corpul bebeluşului. Preluat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, copilul a fost transportat la Spitalul de Copii din Bârlad, unde medicii au constatat că, pe lângă echimoze, avea şi urme de muşcături pe corp. Din cauza stării grave în care se afla, bebeluşul a fost transferat la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iaşi, unde va mai sta internat cel puţin o săptămână pentru acordarea de îngrijiri medicale", a declarat, ieri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit sursei citate, în acest caz va fi sesizată Poliţia în vederea declanşării unei anchete care să o vizeze pe mama fetiţei.

De asemenea, DGASPC Vaslui va institui o măsură specială de protecţie pentru copil, odată cu externarea din spital.

"După finalizarea anchetei Poliţiei, cel mai probabil vom cere şi decăderea din drepturile părinteşti ale mamei. Cât priveşte angajaţii noştri din centrul maternal, aceştia nu pot fi acuzaţi de nimic, având în vedere că nu era în directa lor responsabilitate să supravegheze mama sau copilul. Spaţiul în care dormea femeia împreună cu copilul ei este unul individualizat şi, în plus, până la acest incident, mama nu a creat nici un fel de probleme", a adăugat Irina Cîmpeanu.

Tânăra în vârstă de 19 ani, care şi-a bătut şi muşcat copilul, s-a întors din Italia la începutul acestui an pentru a naşte în ţară. În luna februarie, imediat după naştere, femeia a fost cazată, alături de copil, în Centrul Maternal Bârlad din cauza problemelor sociale cu care se confrunta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaslui: Copil de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaslui: Copil de două luni, în stare gravă la spital după ce a fost bătut şi muşcat de mama sa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei