Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Circa 350 de poliţişti de frontieră îşi vor pierde posturile după înfiinţarea Gărzii de Coastă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, susţine că aproximativ 350 de poliţişti de frontieră de la patru inspectorate judeţene îşi vor pierde posturile în urma constituirii Gărzii de Coastă, prin "unificarea" celor patru inspectorate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vizita mea la Constanţa s-a vrut, pe de o parte, o vizită în care să stau de vorbă cu reprezentanţii structurilor noastre în teritoriu pentru a analiza fenomenele la nivel local, la nivel judeţean. Sunt lucruri pe care putem să le îmbunătăţim, sunt lucruri pe care trebuie să le aducem în prim-plan, iar a doua problemă pe care o am în vedere la Constanţa este cea de a mă deplasa la sediul SCOMAR (n.r. - proiectul de monitorizare şi control al coastei Mării Negre) şi de a ieşi în larg, de a vedea cum funcţionează acest concept în ideea că nu peste mult timp vom trece prin Guvern constituirea Gărzii de Coastă, prin unificarea a patru inspectorate judeţene de poliţie de frontieră. Practic, încercăm să fim mai eficienţi şi, totodată, încercăm să diminuăm anumite cheltuieli, iar prin unificarea celor patru inspectorate judeţene practic reducem cu aproximativ 350 de posturi, care nu se vor mai regăsi în noua structură şi aici cred că este un lucru important pentru că vom avea cheltuieli mai puţine", a declarat, joi, ministrul de Interne.

El a menţionat că probabil vor pleca din rândurile Poliţiei de Frontieră "cei care nu au avut eficienţă".

Traian Igaş a mai spus că aproximativ 3.000 de posturi de poliţie comunală vor fi desfiinţate în acest an, dar nu a oferit şi o dată la care va începe realizarea acestui proces.

"Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care mai avem posturi de poliţie, posturi înfiinţate în 1969, o dată cu reorganizarea administrativ-teritorială. Avem 2.885 de posturi de poliţie comunale care creează foarte mare gaură în bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi încercăm să eficientizăm activitatea poliţiştilor, a jandarmilor în teritoriu. Vor fi restructurate din 2011, dar am să vă spun mai multe la momentul potrivit pentru că e un concept la care lucrăm, iar atâta vreme cât acest concept nu este definitivat nu pot să dau o formă finală”, a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Traian Igaş s-a întâlnit, joi, la sediul Prefecturii Constanţa, cu reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Constanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Circa 350 de poliţişti de frontieră îşi vor pierde posturile după înfiinţarea Gărzii de Coastă.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Circa 350 de poliţişti de frontieră îşi vor pierde posturile după înfiinţarea Gărzii de Coastă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reorganizare trimis de
( 1 apr 2011, 19:52:52
Cei 350 de politisti sunt disponibilizati sau sunt transferati in alte structuri. sau si asa sunt prea multi angajati in MAI, dupa reforma dvs. Sa vedem cu ce persoane veti pazi frontierele, cu ce veti asigura ordinea si linstea publica si cu cine veti stinge incendiile? Sau poate prmiti fonduri nerambursabile sau fonduri phare de la UE. "Sa traiti bine!!!!!!"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei