Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din Educaţie critică iniţiativa de plafonare a majorării salariilor profesorilor

Sindicaliştii din învăţământ critică iniţiativa Guvernului în sensul plafonării majorării salariilor pentru profesori şi spun că o asemenea decizie înseamnă că în prezent Constituţia nu reprezintă nimic pentru politicieni şi că, încă o dată, educaţia este sacrificată.

"Ceea ce vrea să facă Guvernul este o lovitură cruntă pentru colegii noştri. Educaţia şi sănătatea au fost cele mai sacrificate", a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

La rândul lui, Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", a susţinut că Guvernul decide orice crede de cuviinţă dincolo de interesele românilor.

"Nu mai trăim într-un stat în care Constituţia să mai reprezinte ceva pentru politicieni", a spus Marius Nistor, care a criticat argumentele premierului Emil Boc legate de practica neunitară în aplicarea sentinţelor judecătoreşti privind salariile cadrelor didactice.

Guvernul va promova în Parlament, posibil prin angajarea răspunderii, un proiect de act normativ care să plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, considerând că economia nu poate suporta la acest moment o creştere salarială de 50%.

Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de ieri a Guvernului, că proiectul de act normativ a fost discutat în primă lectură şi va fi transmis Consiliului Economic şi Social.

"Astăzi nu ne permitem să plătim majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Ar fi ideal şi de dorit, dar ar crea riscul compromiterii stabilităţii financiare", a spus Boc.

El a arătat că, din cauza unor practici judiciare neuniforme, unii profesori au dreptul la o majorare salarială cu 50%, iar alţii la o creştere mai mică, motiv pentru care este nevoie de un act normativ care să reglementeze unitar acest sistem de salarizare.

 

FSLI cere demisia lui Boc şi a lui Funeriu, după decizia privind plafonarea salariilor profesorilor

FSLI susţine, în urma deciziei privind plafonarea salariilor cadrelor didactice, că se va adresa forurilor internaţionale şi cere demisia premierului Emil Boc şi a ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, "pentru iresponsabilitatea de care dau dovadă".

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) consideră că decizia coaliţiei de guvernare potrivit căreia salariile personalului didactic sunt plafonate reprezintă "o încălcare gravă a drepturilor pe care profesorii le-au câştigat în instanţă", potrivit unui comunicat transmis de federaţie.

"Prin această hotărâre Guvernul demonstrează încă o dată că România nu este un stat de drept, iar nerespectarea justiţiei anulează rolul acesteia", susţine FSLI.

Federaţia precizează că sunt 7.000 de hotărâri judecătoreşti irevocabile pentru reîncadrare potrivit Legii 221/2008 şi peste 50.000 de procese pe rol, iar nerecunoaşterea acestor reîncadrări pe posturi şi a majorărilor salariale obţinute prin hotărâri irevocabile reprezintă o nerespectare a rolului pe care îl are un cadru didactic în educaţie.

"Ţinând cont că protestele organizate de colegii noştri din Botoşani şi Suceava, chiar şi sub forma grevei generale, nu au înduplecat Guvernul, federaţiei noastre îi rămâne o singură şansă, aceea de a se adresa forurilor internaţionale, pentru a ne câştiga dreptatea. Cerem, totodată, pe această cale, demisia primului ministru Emil Boc şi a ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, pentru iresponsabilitatea de care dau dovadă şi pentru nerespectarea legilor acestui stat. Le reamintim membrilor Guvernului faptul că preşedintele Traian Băsescu a declarat că hotărârile judecătoreşti irevocabile se pun în aplicare. Dacă revenirea economiei româneşti înseamnă noi tăieri de salarii, înseamnă că totul este o minciună, iar România este în plină recesiune", a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI, citat în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din Educaţie critică iniţiativa de plafonare a majorării salariilor profesorilor.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din Educaţie critică iniţiativa de plafonare a majorării salariilor profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei