Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul spitalelor care angajează personal redistribuit din unităţile reprofilate va fi suplimentat

Bugetul spitalelor şi al serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 unităţi propuse pentru reprofilare va fi suplimentat, dacă acestea, în urma preluării personalului, nu s-ar mai încadra în prevederea legală de 70% cheltuieli de personal, anunţă ministrul Sănătăţii.

"Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 unităţi sanitare propuse pentru reprofilare va fi suplimentat, dacă acestea, în urma preluării personalului, nu s-ar mai încadra în prevederea legală de 70% cheltuieli de personal. Am discutat deja cu preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate în acest sens", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale sanitare şi de urgenţă din teritoriu, citat într-un comunicat de presă al MS.

Ministerul Sănătăţii a modificat legislaţia astfel încât cererile personalului care se redistribuie pot fi depuse direct la sediile direcţiilor de sănătate publice fără a se mai face liste la nivelul spitalelor, a mai spus ministrul Cseke Attila.

Acesta a transmis un mesaj autorităţilor locale prin care le cere să stopeze internările în unităţile propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a reţelei de persoane vârstnice sau pentru reprofilare în centre de permanenţă sau cabinete medicale de specialitate, conform OG 124/1998, deoarece de la 1 aprilie 2011 aceste unităţi nu vor mai putea beneficia de contracte cu casele de asigurări de sănătate şi nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.

În prezent, toţi pacienţii din 35 unităţi sanitare au fost externaţi sau transferaţi în alte unităţi din judeţ, în funcţie de necesitate. În doar 11 judeţe există unele dificultăţi în transferul pacienţilor sau redistribuirea personalului.

Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publice au pregătite mijloace de transport medicalizate pentru a asigura, în continuare, transferul pacienţilor, în siguranţă.

În acest sens, au fost identificate locuri vacante în alte unităţi sanitare pentru toţi pacienţii care ar necesita în continuare servicii medicale spitaliceşti, a precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul spitalelor care angajează personal redistribuit din unităţile reprofilate va fi suplimentat.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul spitalelor care angajează personal redistribuit din unităţile reprofilate va fi suplimentat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei