Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2011 - Anul XVI, nr. 52 (4650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş: Dacă nu vom creşte rata de ocupare la 64-65 la sută, nu vom putea plăti pensii

 

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions, că România are de 10-15 ani o rată de ocupare de 58 la sută, iar dacă aceasta nu va ajunge la 64-65 la sută, vor fi probleme mari, pentru că statul se află în imposibilitatea de a plăti pensii.

El a arătat că sistemul de pensii din România este un sistem de tip piramidal atât timp cât sunt 10 milioane de persoane active din care doar 5,6 milioane contribuie la fondul de pensii de stat.

"Avem o rată de ocupare de 58 la sută, de 10-15 ani. Nu avem capacitatea de a creşte această rată de ocupare şi dacă nu vom reuşi să o creştem la 64-65 la sută avem probleme mari, pentru că nu poţi plăti pensiile. În acest caz ajungi să creşti vârsta de pensionare pentru că prea multe soluţii nu sunt. (...) Contribuţiile colective datează din secolul ale XIX-lea şi reprezintă un sistem piramidal, un fel de schemă Ponzi", a declarat ministrul Muncii.

O schemă Ponzi este o operaţiune investiţională frauduloasă ce implică plata unor profituri deosebit de mari unor investitori de pe urma unor fonduri investite de alte persoane şi nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le-a generat în realitate. Termenul de schemă Ponzi este folosit îndeosebi în Statele Unite ale Americii, în timp ce în alte ţări nu se face nici o deosebire între această schemă şi alte scheme piramidale. Pe acelaşi sistem funcţionează şi sistemele piramidale de vânzări tip MLM, unde, într-o anumită proporţie, naivitatea celor înscrişi este benefică celor ce iniţiază acest tip de sistem.

Ioan Botiş a precizat că mare provocare este crearea de locuri de muncă, în caz contrar sistemul de pensii nu va mai fi sustenabil şi va intra în colaps.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş: Dacă nu vom creşte rata de ocupare la 64-65 la sută, nu vom putea plăti pensii.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş: Dacă nu vom creşte rata de ocupare la 64-65 la sută, nu vom putea plăti pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei