Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Donaţii pentru Biblioteca Românească din Canada

La 1 decembrie 2010, cu ocazia Zilei Naţionale, steagul României a fost arborat în faţa sediului primăriei oraşului Ottawa, capitala Canadei. Autorităţile canadiene au marcat astfel semnificaţia relaţiei bilaterale şi au adus un omagiu comunităţilor româneşti de pe întreg spaţiul canadian.
Românii din Canada vor aniversa de acum înainte, în aceeaşi zi cu Sărbătoarea Zilei Naţionale, încă o Sărbătoare de Suflet: PRIMA BIBLIOTECĂ PUBLICĂ DE CARTE ÎN LIMBA ROMÂNĂ DIN CANADA.
În calitate de reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Canada, având rezidenţa în Montreal, am luat decizia de a susţine şi apăra cultura şi limba română pe aceste meleaguri. Suntem parte a unei comunităţi federative extrem de policoloră, unde fiecare segment naţional îşi apără, conservă şi promovează propriile valori şi tradiţii, pentru a nu pierde identitatea a ceea ce i-a format, a ceea ce sunt.
Motivaţia de suflet pentru implicarea într-un asemenea proiect important este dată de dimensiunea foarte diluată la care ajung valorile culturale româneşti în sufletele şi minţile noastre şi ale copiilor noştri, îndepărtându-ne astfel dureros de limba, literatura, cultura română.
Aşa am ajuns la iniţiativa de a deschide Biblioteca Românească din Canada. Pentru acest pas avem nevoie de Dumneavoastră, de cei de-acasă, avem nevoie de înţelegerea, suportul şi acţiunea celor care deja aţi ales să apăraţi şi să promovaţi cultura românească, în toate formele ei, la ea acasă şi în casele noastre, ale românilor, oriunde ne-am afla. Cu nespusă bucurie am dori să primim pe rafturile BIBLIOTECII ROMÂNEŞTI cărţile pe care puteţi să le oferiţi comunităţii româneşti din Canada.
Ne dorim ca fiecare exemplar donat să poarte semnătura Donatorului în original, cu menţiunea - CARTE DONATĂ BIBLIOTECII ROMÂNEŞTI - precum şi eticheta care să promoveze în rândul românilor de aici instituţia şi persoana care face donaţia.
Fiecare donaţie va fi consemnată în CARTEA DE ONOARE A BIBLIOTECII ROMÂNEŞTI, iar în semn de preţuire şi recunoştinţă noi vom înmâna Donatorului DIPLOMA DE RECUNOAŞTERE ca MEMBRU FONDATOR al BIBLIOTECII şi APĂRĂTOR AL CULTURII ROMÂNE.
Costurile generate de expedierea donaţiilor de carte din România în Canada sunt acoperite din contribuţiile financiare şi sponsorizările primite de Fundaţia Culturală BIBLIOTECA ROMÂNEASCĂ.
Suntem încrezători că doriţi să ne ajutaţi în acest frumos proiect, de promovare a limbii române printre românii departe de casă.

Cu recunoştinţă,
Consiliul de Iniţiativă al fundaţiei culturale
BIBLIOTECA ROMÂNEASCĂ
http://bibliotecaromaneasca.org/
Phone: (001) (514) 332 9054
Mail: carte@bibliotecaromaneasca.org

Datele de contact sunt următoarele:
Centrul Educaţional LEGO-Dacta
str. Madrid nr. 6, sector 1 Bucureşti, cod poştal 011785
Dna. Florentina Costache Telefon: 0721.336.276
Dl. Mihai Costache Telefon: 0720.650.221

Împreună cu cărţile, ori pe adresa noastră de email, vă rugăm să ne transmiteţi adresa poştală (inclusiv codul poştal) la care putem trimite credentialul de Membru de Fondator.

Cu recunoştinţă şi consideraţie,

Catalin Costache

Consiliul de Iniţiativă al fundaţiei culturale BIBLIOTECA ROMÂNEASCĂ

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donaţii pentru Biblioteca Românească din Canada.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donaţii pentru Biblioteca Românească din Canada5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei