Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: E trist că poliţiştii au aruncat şepcile, Băsescu e ultimul care să se prezinte ca victimă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că în scandalul cu Poliţia şi Jandarmeria, Traian Băsescu este ultimul care trebuie să se victimizeze, precizând că acesta, ca şef de stat, ar trebui să se întrebe de ce au loc aceste proteste, exprimate atât de radical.

Întrebat cum comentează faptul că Traian Băsescu susţine că nu a fost deranjat de scandări, ci de faptul că marşul şi mitingurile a fost ilegal şi că poliţiştii au aruncat cu şepcile care purtau însemnele naţionale, Antonescu a menţionat că şeful statului este ultima persoană care trebuie să se prezinte drept victimă.

"Am spus că e trist că poliţiştii au aruncat cu şepcile care purtau însemnele naţionale, dar cred că şeful statului e ultimul care trebuie să se prezinte drept victimă. Şeful statului e un om care direct sau indirect a jignit aceşti oameni purtători ai uniformei, ai însemnelor naţionale, şi pe poliţişti, ca şi pe militari, în repetate rânduri, şi dacă în 20 de ani cu multe tensiuni sociale, cu manifestaţii şi chiar lupte de stradă, poliţiştii nu au făcut ala ceva şi o fac acum, domnul Traian Băsescu ar trebui să se întrebe de ce", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat că îl interesează mai puţin de ce este deranjat Traian Băsescu, precizând că, dată fiind calitatea de şef al statului, nu există scuze privitoare la starea de spirit sau la nemulţumirile acestuia.

"Sigur, nimănui nu-i convine să vadă, şi mai ales poliţiştii, chemându-l pe acel cineva afară cu acele cuvinte, dar cred că atunci când eşti om politic trebuie să te întrebi de ce se întâmplă asta. (...) Sigur că orice preşedinte care merită acest titlu şi care e la înălţimea acestei demnităţi publice şi-ar fi pus problema cum s-a ajuns ca poliţiştii să manifeste în felul acesta şi să-şi exprime nemulţumirea atât de radical. Tot ce a înţeles domnul Băsecu de aici este că poliţia, după şcoală, după sănătate, presă, opoziţie, a devenit şi ea un fel de duşman personal, şi printr-o reacţie arbitrară scoate Poliţia dintre instituţiile fudamentale ale statului", a mai spus Antonescu.

El a adăugat că, după manifestaţiile poliţiştilor, "Traian Băsescu şi Emil Boc culeg roadele unei politici aberante, antisociale, antinaţionale la urma urmelor, absenţei dialogului social, unei convingeri absurde că această ţară şi oamenii ei pot înghiţi orice şi oricât".

Întrebat dacă gestul lui Băsescu e un argument pentru suspendare, liderul PNL a reiterat că pentru acest demers liberalii condiţionează prin atitudinea preşedintelui faţă de Legea Pensiilor.

"Din această privinţă avem de văzut în primul rând ce face preşedintele privitor la Legea pensiilor, sigur că acest comportament, această decizie a preşedintelui se adăugă multor altora care nu poate fi calificată decât iresponsabilă din punct de vedere politic, dar repet problema suspendării poate să aibă temeiuri şi mai grave decât acestea", a conchis preşedintele liberalilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: E trist că poliţiştii au aruncat şepcile, Băsescu e ultimul care să se prezinte ca victimă.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: E trist că poliţiştii au aruncat şepcile, Băsescu e ultimul care să se prezinte ca victimă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei