Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copil în stare critică după un accident de circulaţie, transportat la Iaşi cu elicopterul SMURD

Un copil în vârstă de 12 ani, din judeţul Vaslui, victimă a unui accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat peste el, a fost preluat, în stare critică, duminică după-amiază, de un elicopter SMURD, şi transportat la un spital de specialitate din Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, copilul mergea pe bicicletă, pe marginea dreaptă a şoselei, împreună cu bunicul său, când, la un moment dat, cei doi au fost loviţi în plin, la ieşirea din localitatea vasluiană Parpaniţa, de un autoturism care s-a răsturnat pe şosea. Practic, conducătorul auto Constantin Livadaru, din Constanţa, a făcut o manevră de depăşire, iar în momentul în care a încercat să revină pe banda sa de mers a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. În acel moment, în rostogolire, maşina i-a acroşat pe copil şi bunicul acestuia, în vârstă de 64 de ani.

"În urma evenimentului rutier, care a avut loc pe drumul naţional DN 15D Roman - Vaslui, trei persoane au fost accidentate, respectiv copilul şi bunicul acestuia, precum şi o femeie, în vârstă de 32 de ani, din autoturismul răsturnat. În stare gravă se află doar băiatul de 12 ani, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, copilul a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu un elicopter SMURD, la o clinică de specialitate din Iaşi, în încercarea medicilor de a-i salva viaţa.

"În momentul în care ambulanţa a ajuns la locul accidentului, copilul se afla în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare şi, până la spitalul din Vaslui, s-a reuşit repornirea activităţii cardiace. Starea critică în care se afla pacientul a impus transferarea la o clinică de specialitate din Iaşi, mai ales că, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului vasluian, copilul a mai intrat de câteva ori în stop cardio-respirator. Transferarea s-a realizat cu un elicopter SMURD, care a aterizat pe un câmp din apropierea municipiului Vaslui", a precizat Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

În urma accidentului, poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele conducătorului auto pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, încadrare juridică care s-ar putea modifica în funcţie de evoluţia stării de sănătate a copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil în stare critică după un accident de circulaţie, transportat la Iaşi cu elicopterul SMURD.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copil în stare critică după un accident de circulaţie, transportat la Iaşi cu elicopterul SMURD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei