Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oana Badea: Ministerul Educaţiei va schimba filozofia de acordare a gradaţiilor de merit

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea susţine că ministerul va schimba filozofia de acordare a gradaţiilor de merit pentru profesori, astfel încât solicitanţii vor trebui să propună un proiect pe grupuri de elevi care vor fi urmărite în evoluţie de la an la an.

Oana Badea a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că Ministerul Educaţiei a pornit în schimbarea metodologiei de la principiul că "gradaţia de merit este un bun câştigat şi corect pentru cadrele didactice", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În acest interval de timp, din 1997 începând, după aprobarea statutului cadrelor didactice, a intervenit o rutină care a făcut din obţinerea gradaţiei de merit un scop în sine şi a început puţin să se rupă activitatea care conducea la obţinerea acestui beneficiu de muncă directă cu clasa de elevi. Ce am făcut noi în acest an cu sindicatele, cărora le mulţumesc pentru felul în care au colaborat cu ministerul, a fost să legăm obiectivele majore prin care sistemul de învăţământ este evaluat, spre exemplu de părăsirea timpurie a educaţiei, abandon şcolar, vorbim de obiectivele pe care Europa le urmăreşte la sistemele de învăţământ, pe care le-am luat ca repere şi la activitatea didactică. Pentru că dacă toate cadrele didactice de performanţă până la urmă vor fi apreciate ca atare în baza acestor indicatori, înseamnă că sistemul meu va produce nişte creşteri calitative", a spus Oana Badea.

Badea a spus că filozofia de acordare a gradaţiei de merit a fost practic complet schimbată.

Potrivit sursei citate, în acordarea acestei gradaţii foarte mult va conta monitorizarea pe care directorul de unitate de învăţământ o va face atunci când un cadru didactic îşi exprimă dorinţa ca peste patru ani să primească gradaţie de merit.

"Adică nu constatăm peste patru ani că a făcut cineva nişte activităţi, cineva ne propune un proiect major cu grupuri de elevi pe care le urmărim în evoluţia lor de la an la an şi în sfârşit recompensăm o performanţă. Aceasta este ideea gradaţiei de merit după noua metodologie", a spus secretarul de stat Oana Badea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oana Badea: Ministerul Educaţiei va schimba filozofia de acordare a gradaţiilor de merit.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oana Badea: Ministerul Educaţiei va schimba filozofia de acordare a gradaţiilor de merit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei