Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2010 - Anul XV, nr. 206 (4497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 30.000 de copii incluşi într-un program al Patriarhiei pentru prevenirea abandonul şcolar

Aproape 30.000 de copii au fost incluşi într-un program al Patriarhiei pentru prevenirea abandonului şcolar şi a delincvenţei juvenile, organizat în colaborare cu Fundaţia World Vision România, a declarat, ieri, preotul Constantin Naclad, inspector la biroul de catehizare tineret.

"Copiii cu probleme au fost aleşi de către preoţii din parohii. Dar înainte de a începe efectiv lucrul cu copii, i-am instruit pe preoţi pentru a fi incluşi în programul al cărui scop este prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a delincvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii educaţinale alternative de tipul şcolii de duminică, necesare motivaţiei pentru educaţie a copiilor din mediul rural şi urban cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani", a declarat, pentru MEDIAFAX, preotul Constantin Naclad.

El a spus că primul proiect "Alege Şcoala!" a început în 2009 şi durează până în 2012, fiind desfăşurat în 10 eparhii din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Aproape 10.000 de copii din 600 de parohii au fost incluşi în acest program, 1.800 mergând în diverse tabere.

"Mi-e greu să vă povestesc bucuria copiilor lipsiţi de orice condiţii minime de viaţă în faţa ofertelor din program. Puteţi crede că sunt copii în acest program care nu au văzut până la vârsta de şase-şapte ani un grup sanitar sau un duş? Da, există astfel de copii. Am fost cu ei în tabere, s-au jucat, au făcut excursii. Copii nu vor fi abandonaţi după terminarea proiectului. Odată identificaţi, aceşti copii nu vor mai fi abandonaţi, ci parohiile vor avea grijă de ei şi după ce proiectul se va fi încheiat", a mai spus preotul Naclad.

Ieri a fost lansat proiectul "Alege Şcoala!" 2, care reprezintă extinderea la nivel naţional a primului program şi va fi derulat în celelalte eparhii din ţară ale Patriarhiei Române.

Principalele activităţi constau în formarea specifică, în cadrul a 145 de sesiuni de pregătire, a 2.000 de preoţi şi profesori de religie implicaţi în prevenirea fenomenului abandonului şcolar, în vederea dezvoltării deprinderilor de lucru cu copiii şi a aptitudinilor psiho-pedagogice, organizarea de întâlniri de tipul şcolii de duminică pentru aproximativ 18.000 de copii din mediul rural şi urban, organizarea a 144 de tabere de creaţie la care vor participa peste 6.000 de copii şi a unui concurs naţional cu premii, pe teme religioase.

Proiectul "Alege Şcoala!" 2 se va desfăşura pe parcursul a trei ani, respectiv 2010 - 2013, şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.2. Patriarhia Română şi Fundaţia World Vision România, a precizat părintele Naclad.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 30.000 de copii incluşi într-un program al Patriarhiei pentru prevenirea abandonul şcolar.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 30.000 de copii incluşi într-un program al Patriarhiei pentru prevenirea abandonul şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei