Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iul 2010 - Anul XV, nr. 164 (4455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc i-a spus lui Vlădescu să nu discute public teme neaprobate, ministrul nu a răspuns

Premierul Emil Boc i-a spus ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, în şedinţa de ieri a Guvernului, pe un ton amical, să nu mai discute public subiecte care nu au fost aprobate în prealabil în cadrul Executivului sau pentru care nu a fost mandatat, fără ca ministrul să îi răspundă.

"În şedinţa de guvern, Boc i-a spus direct lui Vlădescu, dar pe un ton amical, să nu mai discute public subiecte care nu au fost aprobate în prealabil în cadrul Executivului sau pentru care nu a fost mandatat. Vlădescu a tăcut, fără să intre în discuţie cu premierul", au relatat agenţiei MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Potrivit surselor, premierul i-a transmis acest mesaj după ce a observat că ministrul vorbea în sala de şedinţă cu un coleg şi l-a întrebat "Vorbeaţi de cota unică şi de TVA? Că este mai bine să vorbiţi după ce discutăm aici, în Guvern", fără ca Vlădescu să îi răspundă.

La finalul şedinţei, premierul Boc a declarat că a discutat cu ministrul Finanţelor şi i-a transmis exact mesajul formulat în reuniunea de marţi a comitetului pentru fonduri UE.

"Eu am transmis acest mesaj ministrului Finanţelor, pe care l-am transmis şi public ieri în prezenţa mass-media, cu privire la faptul că nu a existat şi nu există nici un fel de mandat pentru ministrul Vlădescu sau pentru vreun ministru din Cabinetul pe care îl conduc de a discuta despre cotă progresivă sau despre schimbarea cotei unice", a spus premierul.

Întrebată de jurnalişti, la finalul şedinţei de guvern, dacă ascultă de primul-ministru, Elena Udrea, ministru al Dezvoltării şi Turismului, a răspuns afirmativ, adăugând că membrii Cabinetului trebuie să prezinte un mesaj comun.

"Eu sunt ministru în Cabinetul Emil Boc şi consider că, atât timp cât facem parte din echipa aceasta, părerile personale se spun în cadru organizat, în şedinţele de guvern. În afara Guvernului, toată lumea ar trebui să vorbească aceeaşi limbă", a spus Udrea.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că ministrul Finanţelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice şi a impozitării progresive, care nu a fost analizată şi aprobată în Guvern, şi a interzis miniştrilor să mai introducă în discuţia publică subiecte care nu au avizul Executivului.

El a ţinut să se refere la acest subiect înaintea reuniunii comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor comunitare, arătând că regretă că ministrul Finanţelor nu este prezent la această şedinţă, ci a trebuit să plece la Bruxelles, dar că doreşte să transmită un mesaj celorlalţi miniştri aflaţi la şedinţă.

"Vreau să spun foarte clar şi răspicat pentru toţi miniştrii: vă interzic în mod expres să introduceţi în dezbatere publică teme şi proiecte care nu au fost discutate şi aprobat în Guvern. Din acest punct de vedere, vreau să fiu foarte clar - ministrul Finanţelor nu a avut şi nu are nici un fel de mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitării progresive. Vă solicit tuturor să rămâneţi în acest mesaj clar al Guvernului: nimeni nu discută înainte ca în Guvern să avem o analiză, o decizie", a spus Boc miniştrilor.

Premierul a mai arătat că actualul Cabinet şi-a pus "mandatul pe masă" apărând cota unică de impozitare şi că membrii Guvernului trebuie să transmită opiniei publice mesaje unitare.

Boc a reacţionat astfel după ce ministrul Finanţelor a susţinut, în ediţia de marţi a "Ziarului Financiar", că România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011, după şase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scăderea TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc i-a spus lui Vlădescu să nu discute public teme neaprobate, ministrul nu a răspuns.
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc i-a spus lui Vlădescu să nu discute public teme neaprobate, ministrul nu a răspuns0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei