Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase a depus o iniţiativă legislativă pentru îngrijirea copiilor, cu reglementări privind bonele

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a depus, vineri, un proiect legislativ privind serviciile de îngrijire şi educare a copiilor pe timpul zilei care reglementează şi activităţile bonelor şi prevede ca tichetele de creşă să fie acordate pentru copii de până la 3 ani.

"Această propunere reglementează cadrul legal privind asigurarea serviciilor de îngrijire şi educare a copiilor pe timpul zilei. În acelaşi timp, propunerea legislativă răspunde şi altor obligaţii asumate pe plan internaţional de România, care, prin adoptarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, a transpus în cea mai mare parte Convenţia ONU privind drepturile copilului, la care este parte", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

În comunicat se arată că proiectul cuprinde reglementări privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea diferitelor tipuri de servicii de îngrijire şi educare pe timpul zilei pentru toţi copiii, aceste servicii furnizând îngrijire şi educaţie timpurie pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani (activităţi de îngrijire, creştere, educare şi învăţare, bazate pe interacţiunea şi participarea copiilor, activitatea cheie fiind jocul în diferitele sale forme) şi/sau activităţi în afara orelor de grădiniţă/şcoală (activităţi educative, recreative şi de petrecere a timpului liber). Aceste servicii vor putea fi organizate în centre sau la domiciliu, pe parcursul întregului an.

Proiectul introduce reglementări privind bonele, dar şi activitatea de baby-sitting şi prevede ca tichetele de creşă să fie acordate pentru copii de până la 3 ani, modificând astfel Legea 192/2006 care limita această vârstă la 2 ani. Iniţiativa legislativă mai oferă cadrul legal pentru ca instituţiile şi societăţile comerciale să înfiinţeze propriile creşe.

Comunicatul mai precizează că "iniţiativa legislativă are în vedere asigurarea unor servicii adecvate de îngrijire a copiilor, creşterea participării femeilor pe piaţa muncii şi reconcilierea vieţii profesionale cu viaţa de familie, toate aceste componente având un loc important în cadrul politicilor Uniunii Europene privind ocuparea".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase a depus o iniţiativă legislativă pentru îngrijirea copiilor, cu reglementări privind bonele.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase a depus o iniţiativă legislativă pentru îngrijirea copiilor, cu reglementări privind bonele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei