Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iul 2010 - Anul XV, nr. 160 (4451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii spune că în acest an nu vor fi concediaţi medici şi asistenţi medicali

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, ieri, că există un deficit de medici şi asistenţi medicali, motiv pentru care în acest an nu va fi disponibilizat personal sanitar, dar va fi reorganizat personalul administrativ, în condiţiile în care există spitale care au şi câte 25 de contabili.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă în acest an vor fi făcute concedieri din rândul personalului sanitar, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a răspuns că nu, dar că se "va reorganiza” personalul administrativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Anul acesta se va mai reorganiza şi pe structura administrativă a spitalelor. Pe personalul medical nu pentru că avem personal medical insuficient, atât medici, cât şi asistenţi medicali, dar în ceea ce priveşte personalul de administraţie o să avem reorganizare. Avem un proiect normativ care priveşte această categorie”, a declarat Cseke Attila.

Potrivit acestuia, există spitale din ţară care au câte 25 de contabili, în condiţiile în care ministerul are 14, dar şi spitale care au câte 11 informaticieni. El a spus că nu vede oportunitatea unui număr atât de mare de personal.

În schimb, ministrul a spus că, din 2011, se ia în calcul deblocarea de posturi de medici.

"Este evident că avem deficit de medici, nu pot să vă ofer o cifră, dar avem deficit şi este evident că în anul viitor va trebui să deblocăm posturi pentru ocuparea de posturi de medici în sistem", a mai spus ministrul, care a dat asigurări că în acest an nu vor fi daţi afară medici şi pacienţi.

În ceea ce priveşte descentralizarea sistemului sanitar, ministrul a spus că aceasta ar fi trebuit făcută în urmă cu cinci - zece ani şi că dacă s-ar fi întâmplat acest lucru România ar fi avut un sistem mult mai eficient.

El a adăugat că "sistemul bicefal” care a existat în sistemul sanitar românesc a creat multe probleme şi nu a fost eficient, iar acum problemele cu care se confruntă unităţile medicale vor putea fi gestionate mult mai uşoar prin implicarea autorităţilor locale.

Potrivit lui Cseke Attila, efectele acestui proces de descentralizare se vor vedea peste un an, doi, când va fi mai bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii spune că în acest an nu vor fi concediaţi medici şi asistenţi medicali.
 Vizualizări articol: 334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Sănătăţii spune că în acest an nu vor fi concediaţi medici şi asistenţi medicali5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei