Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 180 de milioane de ţigări, confiscate de autorităţi în prima jumătate a anului

Structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) au confiscat, în primele şase luni ale anului, peste 180 de milioane de ţigări, ceea ce reprezintă peste 75 la sută din cantitatea totală confiscată pe întreg anul 2009.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 4 iulie, au fost înregistrate aproape 1.000 de lucrări penale, iar în aproape 390 de dosare s-a început urmărirea penală, se arată într-un comunicat de presă de ieri al MAI.

Peste 2.000 de persoane sunt cercetate în aceste lucrări penale, din care 128 au fost reţinute şi 137 arestate.

Totodată, peste 40 la sută din totalul ţigărilor confiscate de la începutul anului, respectiv aproape 73,5 milioane, au fost descoperite din luna mai până în prezent, după punerea în aplicare a Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări.

Între 7 mai şi 4 iulie, poliţiştii judiciari ai MAI au întocmit peste 600 de lucrări penale, iar în peste 250 de dosare s-a început urmărirea penală şi 135 de cazuri au fost declinate către instanţele competente. De asemenea, sunt cercetate aproape 1.300 de persoane, din care 68 sunt reţinute, 61 arestate, iar 551 urmărite penal.

În ceea ce priveşte săptămâna 28 iunie - 4 iulie, poliţiştii şi autorităţile competente au confiscat aproape cinci milioane de ţigări, din care 60 la sută au fost descoperite în mijloace de transport.

La acţiunile derulate săptămâna trecută au participat peste 3.100 de angajaţi ai MAI, poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), ai inspectorilor Gărzii Financiare şi al celor de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Echipele de control au verificat peste 1.500 de sedii de firme, au realizat aproape 800 de filtre rutiere şi 63 de percheziţii.

Aproape 200 de acţiuni au avut loc în zonele de frontieră, aproape 600 în pieţe şi târguri, iar peste 500 au vizat rute de transport.

În intervalul menţionat poliţiştii au întocmit 44 de lucrări penale, în care sunt cercetate aproape o sută de persoane, dintre care 64 au fost puse sub urmărire penală.

Autorităţile au aplicat aproape 600 de sancţiuni în valoare de peste un milion de lei şi au confiscat 33 de mijloace de transport.

În aceeaşi săptămână au fost identificate două noi grupuri infracţionale, fiind descoperite 20 de locuri de depozitare şi dentificaţi 275 de furnizori locali şi opt regionali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 180 de milioane de ţigări, confiscate de autorităţi în prima jumătate a anului.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 180 de milioane de ţigări, confiscate de autorităţi în prima jumătate a anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei