Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statul român trebuie să plătească aproape 14.000 de euro, după ce a pierdut trei procese la CEDO

Statul român trebuie să plătească despăgubiri de aproape 14.000 de euro, după ce a pierdut trei procese la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, în cauze privind dreptul la libertate şi interzicerea tratamentelor inumane în penitenciare.

Într-o primă cauză, Romulus Degeratu (47 de ani), din Râmnicu Vâlcea, a fost arestat preventiv, fiind suspectat de complicitate la furt de petrol din conducte petroliere.

El a arătat că arestarea sa preventivă nu a fost întemeiată şi a invocat încălcarea articolului 5 din Convenţie, privind dreptul la libertate.

Judecătorii CEDO i-au acordat câştig de cauză, iar statul român a fost obligat la plata unor despăgubiri de 5.300 de euro.

Într-un alt proces, omul de afaceri grec Ioannis Dimakos (59 de ani), cu domiciliul în Satu Mare, a fost închis în martie 1998 şi pus în libertate în iunie 2009, fiind condamnat pentru corupţie, deturnare de fonduri, fals şi contrabandă.

El a reclamat condiţiile sale de detenţie în diferite penitenciare din România, invocând articolul 3 din Convenţie, privind tratamente inumane sau degradante. Grecul a avut câştig de cauză, statul român urmând să-i plătească 6.000 de euro reprezentând daune morale.

Totodată, Gheorghe Nicuţ-Tănăsescu (58 de ani), din Constanţa, acuzat de corupţie şi abuz în funcţii publice, a fost arestat preventiv pe durata procesului.

Bărbatul a arătat că nu a fost dus în faţa niciunui magistrat pentru a cere controlarea legalităţii detenţiei sale provizorii, invocând o încălcare a articolului 5, alineatul 3 din Convenţie. El va primi despăgubiri de 2.600 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul român trebuie să plătească aproape 14.000 de euro, după ce a pierdut trei procese la CEDO.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul român trebuie să plătească aproape 14.000 de euro, după ce a pierdut trei procese la CEDO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei