Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii sunt cei mai pesimişti din UE în ceea ce priveşte evoluţia situaţiei lor financiare

Românii sunt cei mai pesimişti din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte evoluţia situaţiei lor financiare, ponderea celor care consideră că aceasta se va înrăutăţi în următoarele 12 luni dublându-se, de la 37% în martie la 73% în mai, potrivit unui sondaj Eurobarometru.

Circa 8% dintre români consideră că situaţia financiară a familiei se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni, în timp ce puţin peste 15% cred că situaţia nu se va schimba.

Pe locul doi în UE, din punct de vedere al ponderii repondenţilor care anticipează că situaţia financiară a familiei se va înrăutăţi în următoarele 12 luni, se plasează Grecia (69,3%). La polul opus se situează Danemarca (9,4%), Finlanda (12,1%) şi Suedia (14,2%). Media UE este de 28,4%.

România ocupă, de asemenea, primul loc în Uniune la ponderea respondenţilor care apreciază ca ridicat riscul de a nu putea plăti, în următoarele 12 luni, facturile obişnuite, sau de a nu putea cumpăra alimente sau alte produse zilnice de consum.

La acest capitol, României îi urmează în clasament Bulgaria (14,7%) şi Grecia (14,6%). Topul este încheiat de Finlanda şi Suedia (1% în cazul ambelor state). La nivelul UE, media este de 6,6%.

De asemenea, românii sunt cei mai îngrijoraţi europeni privind probabilitatea de a avea la bătrâneţe venituri care să le asigure o viaţă demnă. Astfel, 30,2% dintre persoanele chestionate în România s-au declarat foarte îngrijorate că veniturile de la bătrâneţe nu le vor putea asigura un trai demn. Pe următoarele locuri se situează Letonia (28,8%), Grecia (28,3%) şi Bulgaria (28,1%). Ultimele poziţii sunt ocupate de Danemarca (1,7%) şi Luxemburg (2,5%). Nivelul mediu în Uniune este 14,6%.

Totodată, 64,6% dintre români consideră că gradul de sărăcie a crescut puternic în ultimele 12 luni în propria ţară. România este întrecută, în funcţie de această pondere, doar de Grecia (73,6%). Suedia se plasează la polul opus - 9,5% dintre cetăţeni apreciază că gradul de sărăcie a urcat puternic, iar media UE este de 38,1%.

Sondajul a fost realizat cu ajutorul institutului Gallup. În cazul României, sondajul a fost efectuat în perioada 18 mai - 22 mai, participând 1.000 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii sunt cei mai pesimişti din UE în ceea ce priveşte evoluţia situaţiei lor financiare.
 Vizualizări articol: 391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii sunt cei mai pesimişti din UE în ceea ce priveşte evoluţia situaţiei lor financiare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei