Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera Deputaţilor a adoptat Legea ANI reexaminată

Camera Deputaţilor a aprobat, ieri, la vot final, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul privind Legea ANI, document retrimis Parlamentului de către şeful statului după ce Legislativul modificase actul normativ în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

Proiectul privind Legea ANI a fost aprobat cu 201 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 11 abţineri.

Proiectul de lege a fost dezbătut pe articole ieri, deputaţii hotărând să dea şi votul final în aceeaşi zi.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, pe articole, Legea ANI reexaminată la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, modificările operate de Comisia juuridică fiind adoptate fără obiecţii.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care reînnoieşte solicitarea ca, până la intrarea în vacanţa parlamentară, cele două Camere să aprobe proiectele Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă, precum şi Legea ANI.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a finalizat, luni, raportul la reexaminarea Legii ANI, solicitată de preşedintele Traian Băsescu, decizând, cu unanimitate de voturi, ca formularele declaraţiilor de avere şi de interese să aibă adresa, CNP-ul şi semnătura anonimizate.

"Au fost analizate toate elementele din cererea de reexaminare. Cred că un mare câştig obţint astăzi în Comisia juridică a Camerei este faptul că s-a trecut la un singur tip de formulare, foarte similar cu declaraţiile de avere şi de interese care au fost valabile până acum, prin simpla anonimizare a adresei, a semnăturii şi a codului numeric personal, care reprezintă datele private de care făcea vorbire Curtea Constituţională. În concluzie, aspectele menţionate în cererea de reaxaminare au fost remediate şi ANI, totuşi, va putea desfăşura activităţi eficiente de control şi analiză a averii", a declarat, luni, după decizia Comisiei juridice a Camerei, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, în 2 iunie, Parlamentului, reexaminarea Legii ANI, propunând ca declaraţia de avere publică şi cea confidenţială să coincidă, mai puţin sub aspectul datelor cu caracter personal şi inclusiv declaraţiile candidaţilor la demnităţi publice să fie date publicităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera Deputaţilor a adoptat Legea ANI reexaminată.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera Deputaţilor a adoptat Legea ANI reexaminată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei