Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii anticipează un trafic intens de Sarbătoarea Rusaliilor

Aproximativ 1.800 de poliţişti rutieri vor acţiona, în perioada 21 -24 mai, pe toate tronsoanele din ţară, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, combaterea excesului de viteză şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Cu prilejul sărbătorii creştine a Rusaliilor, se anticipează un trafic intens, în special pe principalele artere care leagă Capitala de staţiunile turistice montane şi de pe litoral.

Astfel, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier, la sfârşitul acestei săptămâni, au fost suplimentate efectivele de poliţie rutieră, iar conducătorii auto vor fi informaţi permanent prin intermediul centrului Infotrafic cu privire la valorile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare.

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere negative în trafic, media zilnică a poliţiştilor rutieri angrenaţi în misiuni în această perioadă, la nivel naţional, este de aproape 1.800. Aceştia vor folosi permanent aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe 250 de tronsoane de drumuri naţionale.

Pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone şi în marile oraşe, precum şi în zona locaşurilor de cult poliţiştii vor acţiona cu preponderenţă pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Întrucât cel mai intens trafic se anticipează a se înregistra pe DN 1, pentru evitarea aglomeraţiei către zonele montane, Poliţia Rutieră recomandă folosirea rutelor alternative: DN 1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti - Braşov; DN 7 - D.N.71 Bucureşti - Tîrgovişte - Pucioasa - Sinaia - Braşov. Pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a identificării persoanelor urmărite şi verificarea autoturismelor destinate transportului de marfă, în baza procedurilor de lucru, poliţiştii rutieri vor colabora cu celelalte formaţiuni de poliţie.

Totodată, pentru monitorizarea eficientă a traficului, pe principalele artere de circulaţie, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, echipajele de poliţie de la sol vor fi sprijinite din aer de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Poliţia Rutieră recomandă un comportament civilizat în trafic şi atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi conştientizarea riscurilor la care îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea legislaţiei rutiere.

O atenţie sporită trebuie acordată pietonilor şi motocicliştilor, iar conducerea cu viteză moderată, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, este una dintre condiţiile esenţiale ale evitării accidentelor grave.

Potrivit poliţiei, consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii anticipează un trafic intens de Sarbătoarea Rusaliilor.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii anticipează un trafic intens de Sarbătoarea Rusaliilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei