Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cod galben de inundaţii, în weekend, pentru 15 judeţe din ţară

Hidrologii au instituit, de sâmbătă dupăăamiază până duminică după-amiază, cod galben de inundaţii în 15 judeţe din ţară, unde, din cauza ploilor prognozate, se aşteaptă creşteri de debite ale râurilor şi formarea de torenţi la deal şi la munte.

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a trimis, vineri după-amiază, avertizarea cod galben către prefecturile judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu Vâlcea şi Timiş.

"Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, în intervalul 15 mai, ora 15.00 - 16 mai, ora 16.00", se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Conform specialiştilor, codul galben vizează râurile din bazinele hidrografice Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu - în amonte de Podari, Oltul mijlociu şi inferior şi bazinele superioare ale Argeşului, Ialomiţei şi Buzăului.

Specialiştii afirmă însă că şi în celelalte bazine hidrografice din ţară, care nu au fost incluse între cele avertizate, debitele râurilor de la munte pot avea "creşteri importante".

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru Bucureşti şi 35 de judeţe, unde de sâmbătă, ora 14.00, până duminică, ora 9.00 se pot produce ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii.

Avertizarea meteo emisă vineri vizează aproape toate judeţele ţării, în afară de Galaţi, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

"Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi mai ales în Banat, Oltenia, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, izolat 50 de litri pe metru pătrat", se arată în avertizarea meteorologilor.

Totodată, duminică vremea se va răci accentuat în regiunile intramontane, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul teritoriului. La munte, la peste 1.500 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cod galben de inundaţii, în weekend, pentru 15 judeţe din ţară.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cod galben de inundaţii, în weekend, pentru 15 judeţe din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei