Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Standardul de cost pentru unităţile medico-sociale pe an/pat - aproximativ 30.000 de lei

Standardul de cost pentru servicii de asistenţă medico-socială pe an/pat este de aproximativ 30.000 de lei, din care aproape 8.900 de lei este suportat de la bugetul de stat şi restul de la bugetul local, potrivit HG care stabileşte standardul de cost pentru unităţile medico-sociale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS) standardul de cost pentru servicii de asistenţă medico-socială pe an/pat este de 29.865 de lei, din care 8.804 lei este suportat de la bugetul de stat şi 21.061 de lei de la bugetul local.

Din aceste fonduri sunt asigurate cheltuielile de personal aferente medicilor şi personalului medical, precum şi cheltuielile cu medicamente şi materiale sanitare. De asemenea, se mai asigură cheltuielile de personal pentru personalul nemedical, cheltuielile pentru hrană şi bunuri şi servicii necesare întreţinerii şi funcţionării unităţilor medico-sociale, reparaţii, consolidări, dotări, se arată într-un comunicat de miercuri al MS.

Pentru elaborarea standardelor de cost pentru serviciile de asistenţă medico-socială acordate în unităţile medico-sociale au fost analizate mai multe aspecte, printre care numărul de unităţi medico-sociale la nivelul fiecărui judeţ şi a municipiului Bucureşti, distribuţia acestora pe raza teritorială a fiecărui judeţ, numărul de paturi, numărul persoanelor internate/an, numărul de zile de spitalizare.

De asemenea, au fost analizate şi rata de utilizare a paturilor, durata medie de spitalizare, numărul de personal diferenţiat pe categorii, cheltuielile de personal pe categorii/an, cheltuieli pentru medicamente/an, cheltuieli pentru materiale sanitare/an, cheltuieli cu hrana/an, cheltuieli de întreţinere, funcţionare, reparaţii curente/an, cheltuieli de capital/an.

Unităţile medico-sociale sunt instituţii publice specializate, cu personalitate juridică, în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale care acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale.

În unităţile de asistenţă medico-socială primesc îngrijire medicală persoane cu afecţiuni cronice care necesită permanent sau temporar supraveghere, tratament şi care din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru integrarea socială, potrivit comunicatului MS.

În aceste unităţi, conform legislaţiei în vigoare, cheltuielile de personal aferente medicilor şi asistenţilor medicali, precum şi cheltuielile cu medicamente şi materiale sanitare sunt suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, iar cheltuielile pentru personalul nemedical, respectiv personalul auxiliar, de deservire, muncitori, TESA şi de conducere, cheltuieli de întreţinere, gospodărire, hrană, reparaţii, consolidari, dotări se suporta de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Standardul de cost pentru unităţile medico-sociale pe an/pat - aproximativ 30.000 de lei.
 Vizualizări articol: 351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Standardul de cost pentru unităţile medico-sociale pe an/pat - aproximativ 30.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei