Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoşani: Un copil a suferit un traumatism la ochi după ce un subofiţer a aruncat o piatră înspre el

Un copil în vârstă de nouă ani din Dorohoi a suferit, miercuri, un traumatism ocular, după ce, potrivit declaraţiilor sale, a fost lovit de o piatră aruncată de un subofiţer din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Conflictul între cei doi ar fi apărut atunci când băiatul s-a suit pe gardul unităţii, iar apoi într-un copac din curte, fiind zărit de către pompier, care i-a spus să coboare. Subofiţerul a susţinut că nu numai că minorul a refuzat să coboare, dar ar fi şi început să înjure. În acel moment, enervat, pompierul ar fi luat o piatră şi ar fi aruncat-o înspre copil, nimerindu-l în ochi, băiatul căzând apoi din copac.

Ajuns acasă, copilul a fost dus imediat de către părinţi la spitalul din Dorohoi, de unde a fost transferat la cel din Botoşani, iar apoi la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

"Pacientul a fost adus din judeţul Botoşani, după ce a suferit un traumatism. Diagnosticul este «traumatism contuziv ocular, hemoragie intravitreană şi subluxaţie de cristalin. A necesitat intervenţie chirurgicală imediat după internare. Pronosticul, din punct de vedere vital, este unul bun, dar, din punct de vedere funcţional, este unul rezervat", a declarat medicul Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi.

Incidentul a intrat imediat în atenţia conducerii ISU Botoşani, care susţine că va lua măsurile ce se impun, după rezultatul anchetei procurorilor.

"Am solicitat instituţiilor abilitate efectuarea de cercetări pentru a stabili dacă traumatismul a fost produs de piatra aruncată de subofiţer sau din alte motive, cauzele care au stat la baza producerii evenimentului, precum şi vinovăţia sau nevinovăţia subofiţerului", a precizat plt. Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Lupu a declarat că între copil şi pompier a avut loc un schimb de replici în curtea unităţii, motivul discuţiilor în contradictoriu fiind refuzul copilului de a părăsi perimetrul subunităţii.

"În zona respectivă, accesul persoanelor străine este interzis, conform legislaţiei în vigoare. Copilul a suferit un traumatism în zona globului ocular, ca urmare a aruncării unei pietre de către subofiţer spre direcţia băiatului", a declarat Dorina Lupu.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul Militar Iaşi care va stabili încadrarea faptei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani: Un copil a suferit un traumatism la ochi după ce un subofiţer a aruncat o piatră înspre el.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botoşani: Un copil a suferit un traumatism la ochi după ce un subofiţer a aruncat o piatră înspre el0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 6 mai 2010, 16:39:30
Pompierul trebuia sa foloseasca furtunul cu apa, nu sa arunce cu piatra.
2.   Uau... trimis de
( 6 mai 2010, 23:42:50
Nu cumva e la fel ca la primul articol? Purtare abuziva...mvai.. Eu care credeam ca autoritatile opereaza dupa proceduri si cod deontologic. Asta este portretul Organului la noi in tara. Fie ISU, Politie, Vama, Armata, ce vrei tu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei