Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valul mare de cumpărări de maşini prin programul "Rabla" va fi la vară

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, se aşteaptă ca vânzările de maşini noi prin programul "Rabla" să crească progresiv şi să ajungă abia în vară la un vârf, având în vedere că voucherele aflate în prezent pe piaţă şi încă nefolosite îşi vor pierde valoarea în noiembrie.

"Aceste vouchere oricum îşi pierd valabilitatea în noiembrie. Probabil că valul mare de cumpărări va fi în vară, când deja îşi dau seama că trebuie să valorifice voucherele, altfel îşi pierd valoarea", a explicat, ieri, la RFI, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Potrivit lui Borbely, prin programul "Rabla" s-au vândut de aproape cinci ori mai multe maşini decât în primele două luni ale anului, înainte de pornirea programului guvernamental, când românii şi-au cumpărat doar aproximativ 2.500 de maşini noi.

"Iată că în mai puţin de două luni de zile s-au vândut numai prin programul Rabla de aproape cinci ori mai multe maşini decât în primele două luni. Deci nu putem spune că nu s-au vândut. Ba da, s-au vândut şi se vor vinde aceste maşini. Programul Rabla are succes, pentru că omul este interesat", a mai spus ministrul Mediului.

Borbely se aşteaptă ca, în 2010, mai mult de o sută de mii de maşini vechi să fie casate în schimbul tichetelor valorice de 3.800 de lei.

"Toate semnalele duc spre o valorificare de mult peste o sută de mii de maşini care vor fi predate. Deocamdată, 110.000 de vouchere se predau. În primul rând este un succes pentru că aceste maşini, peste 60.000, au fost duse la REMAT-uri, deci au fost predate, iar peste zece mii, în jur de 11.500 de maşini deja sunt în diferite faze de cumpărare", a mai spus Borbely, invitat la emisiunea Planeta Verde de la RFI.

Întrebat cum îşi explică diferenţa mare dintre numărul de maşini casate şi cel de maşini cumpărate, Laszlo Borbely a răspuns: "Este normal. Nu cumperi o maşină nouă a doua zi după ce predai maşina".

Ediţia 2010 a programului "Rabla" a început în 18 februarie, principalele modificări faţă de anii anteriori fiind faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valul mare de cumpărări de maşini prin programul "Rabla" va fi la vară.
 Vizualizări articol: 333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valul mare de cumpărări de maşini prin programul "Rabla" va fi la vară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei