Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blue Air, după cursa test: Condiţiile de zbor sunt normale

Condiţiile de zbor din zona considerată contaminată de cenuşa vulcanică sunt normale şi nu pun în pericol siguranţa avioanelor, potrivit lui Dan Ştefănescu, pilotul aeronavei Blue Air care a făcut luni o cursă test, fără pasageri, în zona respectivă.

"Totul este normal. Parametrii motoarelor şi ai avionului au fost la valori normele. Am intrat exact în zonele raportate ca fiind cele mai contaminate, la o altitudine între 3.000 şi 8.000 de metri. Am întâlnit formaţiuni noroase, dar care nu aveau caracter de cenuşă vulcanică, sau dacă au fost prezente nu au influenţat cu nimic operarea aeronavei. După aterizare avionul a fost inspectat de către echipa tehnică, dar nu au identificat defecţiuni", a afirmat Ştefănescu, director de zbor la Blue Air.

Avionul a zburat pe ruta Bucureşti-Bacău-Suceava-Cluj-Napoca şi retur.

"Am vrut să fim 100% siguri că vom avea condiţii de zbor perfecte pentru toate cursele odată ce restricţiile autorităţilor sunt ridicate. (...) Am trimis cea mai bună echipă să testeze condiţiile, aşa că acum suntem absolut siguri că există condiţii pentru zboruri sigure deasupra României", a declarat directorul general al Blue Air, Sherif Ussama.

Şi Carpatair a efectuat luni, pe ruta Bucureşti-Timişoara şi retur, un zbor tehnic, pentru a verifica gradul de poluare a atmosferei şi eventualele efecte asupra aeronavelor.

 

Blue Air va fi sancţionată pentru că la zborul test a avut la bord ziarişti ca pasageri

Compania Blue Air va fi sancţionată din cauză că la bordul aeronavei care a efectuat, luni, o cursă test, fără pasageri, s-au aflat şi ziarişti, acest lucru nefiind permis, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Marin Anton.

"Compania Blue Air va fi sancţionată din acest motiv, chiar dacă jurnaliştii şi-au asumat riscul semnând o declaraţie pe propria răspundere. Nu aveau voie sa faca acest lucru, deoarece era o situaţie specială", a declarat Anton Marin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blue Air, după cursa test: Condiţiile de zbor sunt normale.
 Vizualizări articol: 300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blue Air, după cursa test: Condiţiile de zbor sunt normale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei