Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zeci de arme şi mii de cartuşe, confiscate de poliţişti

Aproape 70 de arme letale şi neletale, precum şi 1.900 de cartuşe de diferite tipuri şi calibre au fost confiscate de poliţişti, care au controlat, în ultima săptămână, peste 450 de persoane, 80 fiind cercetate pentru infracţiuni, potrivit Poliţiei Române.

Controalele au fost efectuate în perioada 12-19 februarie, la 454 de persoane fizice, pentru depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii, precum şi pentru verificarea modului de păstrare şi folosire a acestora, se arată într-un comunicat de duminică al Poliţiei Române.

În urma acţiunii, poliţiştii au constatat 86 de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, pentru care 80 de persoane sunt cercetate în stare de libertate. Totodată, poliţiştii au confiscat 69 de arme letale şi neletale, 1.904 cartuşe de diferite tipuri şi calibre şi au dat 41 de amenzi, în valoare totală de 24.800 de lei.

În 12 februarie, poliţiştii au găsit pe fondul de vânătoare din zona Malaia, judeţul Vrancea un bărbat de 50 de ani care avea o armă confecţionată artizanal, calibru 12, şapte cartuşe încărcate manual şi un rucsac în care se aflau două cuţite şi alte obiecte. La verificarea armei s-a constatat că aceasta era încărcată şi prezenta urme de tragere recentă. Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, nu este autorizat să deţină, să poarte şi să folosească arme sau muniţii. Poliţiştii continuă cercetările în cazul acestuia pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, precizează sursa citată.

Un alt bărbat este cercetat de poliţiştii gălăţeni după ce, în 16 februarie, a tras cu un pistol cu gaz şi bilă de cauciuc, pe care îl deţine legal, asupra unei persoane, căreia i-a provocat o escoriaţie în regiunea pectorală, fără fracturi sau alte vătămari ale organelor interne.

Totodată, poliţiştii fac cercetări în cazul mai multor persoane din judeţele Arad, Neamţ, Iaşi şi Braşov, care deţineau arme fără drept, în urma controalelor fiind găsite la aceştia o puşcă cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, o armă de vânătoare, calibru 12, un pistol marca GAMO R-77, calibru 4,5, două puşti de tir cu aer comprimat, precum şi un pistol cu aer comprimat şi o puşcă cu aer comprimat, ambele de calibru 4,5 mm.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de arme şi mii de cartuşe, confiscate de poliţişti.
 Vizualizări articol: 322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de arme şi mii de cartuşe, confiscate de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei