Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate controale

Peste 50 la sută din firmele care fac reduceri de preţuri încalcă legea

Peste 50 la sută din firmele care fac reduceri de preţuri încalcă legea, potrivit Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Cluj, care are în jurisdicţie judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.
Directorul coordonator al CRPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că majoritatea încălcărilor sunt determinate de faptul că magazinele nu cunosc legile în vigoare care reglementează reducerile şi promoţiile.
"E ceva de domeniul SF unde s-a ajuns cu aceste promoţii. Peste 50 la sută din firmele care fac reduceri de preţuri încalcă legile în vigoare. În mod normal, toate acele produse care sunt la reduceri de tipul plăteşti trei şi primeşti unul gratis ar trebui să fie la un loc ca să poţi calcula raportul de vânzare, ca să îţi dai seama dacă acel produs e gratuit sau nu", a spus Radu.
El a adăugat că multe firme nu cunosc modul în care se aplică reducerile, şi anume că preţul vechi trebuie barat şi preţul nou trecut sub el şi, eventual, separat discountul.
"În această perioadă, vedem că se oferă şi 80 la sută discount, dar ne întrebăm din ce trăieşte firma respectivă? Şi atunci am cercetat pe firul acesta al problemei dacă nu cumva preţurile acelea vechi, barate, nu sunt puse pentru a acoperi preţul real, preţul real fiind cel despre care ei pretindeau că e redus. Deci sub faţada unor reduceri, unele firme vindeau produsul la preţul dorit. E o cercetare destul de greoaie fiindcă sunt multe acte care trebuie studiate", a explicat directorul coordonator al CRPC Cluj.
El a adăugat că nu este corect ca firmele să afişeze pe geamurile magazinelor reduceri de 80 la sută de exemplu, iar acestea să nu se aplice tuturor produselor, dar nici să tipărească pliante prin care invită lumea să beneficieze de reduceri "în limita stocului disponibil".
"Dacă aceste pliante ajung într-un capăt de judeţ şi omul vine să îşi cumpere produsul respectiv şi nu îl mai găseşte pe stoc înseamnă că a fost indus în eroare. Nu este o practică justă. Am tot insistat pe lângă lanţurile mari comerciale să renunţe la ea şi unii au fost de acord", a afirmat Radu, adăugând că amenda pentru practici comerciale incorecte poate ajunge chiar şi la 60.000 de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 la sută din firmele care fac reduceri de preţuri încalcă legea.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 50 la sută din firmele care fac reduceri de preţuri încalcă legea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei