Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Greblă: Justiţia ar trebui să aibă un buget stabilit pe mai mulţi ani pentru a se face reforma

Marţi, 19 Ianuarie 2010 (18:50:40)

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a declarat, marţi, la Institutul Naţional al Magistraturii, că justiţia ar trebui să aibă un buget stabilit pe mai mulţi ani pentru a putea finaliza reforma.

Toni Greblă a criticat lipsa de viziune a Guvernului, dar şi a iniţiativelor legislative, afirmând că se pot numără "pe degetele de la o mână şi sunt foarte puţin predictibile".

"Iniţiativele legislative ale partidelor politice sunt subţiri şi infestate cu germeni de populism", a spus preşedintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat, la conferinţa de deschidere a proiectului "Asistenţă tehnică pentru consolidarea capacităţii de management a Consiliului Superior al Magistraturii în domeniul resurselor umane din aparatul tehnic administrativ propriu şi din sistemul judiciar din România".

El a estimat că este posibilă finalizarea codurilor de procedură penală şi civilă până la sfârşitul lunii aprilie.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Florica Bejinaru, a declarat că CSM este instituţia responsabilă pentru toate aspectele care privesc cariera magistraţilor, începând cu recrutarea, promovarea, răspunderea disciplinară sau excluderea din magistratură.

"Acestuia îi revine rolul cel mai important în asigurarea unui bun management al resurselor umane, atât pentru sistemul judiciar, cât şi pentru aparatul propriu", a spus Florica Bejinaru.

Proiectul cuprinde trei componente principale, respectiv evaluarea şi îmbunătăţirea politicii de resurse umane pentru personalul CSM, revizuirea strategiei CSM în domeniul resurselor umane pentru sistemul judiciar, precum şi evaluarea activităţii Consiliului în domeniul managementului şi gestionării resurselor umane din cadrul sistemului judiciar.

Componenta resurselor umane reprezintă una dintre priorităţile CSM în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, deoarece România trebuie să implementeze în prezent un set complex de măsuri de reformă pentru consolidarea independenţei, profesionalismului, administrării şi managementului sistemului judiciar şi a instituţiilor relevante care funcţionează în cadrul acestuia, printre care şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectul va fi implementat de consultantul Lattanzio e Associati, în consorţiu cu Emme&Erre din Italia, în perioada 15 decembrie 2009 - 15 septembrie 2010 şi beneficiază de un buget 237.405 de euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greblă: Justiţia ar trebui să aibă un buget stabilit pe mai mulţi ani pentru a se face reforma.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greblă: Justiţia ar trebui să aibă un buget stabilit pe mai mulţi ani pentru a se face reforma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei