Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Flutur vrea obligatoriu alegeri în PD-L în acest an

Marţi, 19 Ianuarie 2010 (16:34:17)

PD-L va avea sigur alegeri în acest an, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur. Primul pas a fost făcut, prin constituirea unui comitet format din 17 persoane, care împreună cu preşedintele PD-L Emil Boc lucrează la un proiect de modificare a statutului şi va stabili şi un calendar al desfăşurării alegerilor. Flutur a refuzat însă să spună ce prevederi ale statutului partidului trebuie modificate şi care ar fi un posibil calendar electoral. Singurul lucru concret pe care l-a afirmat a fost acela că, în opinia sa, scrutinul în partid ar trebui să se desfăşoare începând cu organizaţiile locale, teritoriale şi la final să fie aleasă conducerea centrală pentru că „aşa ar fi democratic”.
Curentul de modificare a statutului a pornit dinspre foşti liberal-democraţi şi dintre cei numiţi „intelectualii din PD-L” şi printre schimbări ar fi incompatibilitatea dintre funcţiile de miniştri şi funcţiile în partid, alegeri dinspre teritoriu spre centru şi nu întâi la vârf şi apoi în filiale, o apropiere mai accentuată de Partidul Popular European şi păstrarea curentului liberal din PD-L. De asemenea, intră în discuţie şi posibilitatea schimbării numelui şi a siglei partidului. Din comisia specială care va analiza propunerile de modificare ale statutului şi a cărei componenţă finală va fi aprobată în Colegiul Director vor face parte Emil Boc, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Roberta Anastase şi Sorin Funzăverde, ca membri ai conducerii centrale, trei reprezentanţi din fiecare cameră legislativă, doi europarlamenatari PD-L, un reprezentant al primarilor şi un reprezentant al Consiliului Judeţean, ultimii doi urmând a fi selectaţi din rândul celor care au înregistrat cele mai bune performanţe la ultimele alegeri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea obligatoriu alegeri în PD-L în acest an.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur vrea obligatoriu alegeri în PD-L în acest an5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei