Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Haiti şi haita

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nenorocirea petrecută acum o săptămână în celălalt capăt de lume (şi de la ei se vede la fel!) a sensibilizat întreaga planetă, parcă şi mai şi decât s-a petrecut în zilele de după tsunami-ul indonezian ori atentatele teroriste de la New York.
De unde putem deprinde şi partea bună a globalizării. Într-adevăr, toată suflarea Terrei a sărit în ajutorul nefericiţilor de pe insula aia, şi aşa bătută de soartă: uraganele o caută an de an, parcă programat, ca să nu mai vorbim de celebrele dictaturi Duvalier (tatăl şi fiul) pe lângă care regimul lui Ceaşcă părea un cântec de leagăn. De la O.N.U. la guvernul S.U.A. şi de la UNESCO pâână la Poliţia Română (hai să v-o zic: am şi eu o nepoată din Câmpina aflată acolo încă din noiembrie – şi doar i-am spus să nu se facă poliţistă!), televiziuni, artişti, sportivi, cu toţii s-au pus pe strâns ajutoare de tot felul, de la jucării şi alimente, până la spitale de campanie şi bani. Mai ales bani, că de fapt totul începe şi se termină aici. Sportivi celebri, mai puţin celebri şi chiar necunoscuţi, au donat sau au creat evenimente aducătoare de bani.
Tiger Woods a donat mulţi dolari, la fel şi Lance Armstrong, fotbalişti din Anglia, Spania, Italia au făcut acelaşi lucru, iar tenismanii prezenţi la Australian Open au pus rachetă de la rachetă şi au tras un demonstrativ pentru vreo 20.000 de spectatori, din care au strâns vreo 180.000 de dolari. O fi criză mondială (oare chiar o fi!?), dar în momente de cumpănă nimeni nu stă pe gânduri.
...Sau stă!? Că parcă n-am auzit încă nimic dinspre sportivii români mai cu dare de mână. Ori dinspre „investitorii” din fotbal. Şi nici de la bandele reunite sub titulaturile F.R.F. şi L.P.F..
A donat Naşu’ ceva şi n-am aflat eu? S-a învrednicit Corleone să scoată din buzunare vreun leu, vreun dolar, vreo fărâmă de “caşcaval”, cum metaforic rage poetul din el?
Ah, scuze, o „donaţie” tot s-a comis zilele astea, nu pentru Haiti, ci pentru haită. Desigur, cea de „câini până la moarte”. Bine cunoscutul om (?) de fotbal Cristian Borcea şi-a serbat, în deplină şi inexplicabilă libertate, ziua de naştere. A prins în buchetul vieţii cea de-a 40-a manea, că toate-s ca nişte flori. Cu acest prilej a cheltuit modica sumă de 100.000 de euro. I-a donat, care va să zică. Ospătarilor de la Poiana Braşov, unde s-a desfăşurat ceremonia. Alături de omul liber Borcea au fost prezenţi toţi cei cuprinşi în „fenomen”: preşedinţi, arbitri, ferefişti şi lepefişti, liberi cu toţii. Ar fi dat bani cu milioanele, dar ceva-i încurcă: nu ştiu unde-i Haiti.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haiti şi haita.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Haiti şi haita5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei